Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Live Verotiedot

Gallup: Syötkö leipää, millaista ja minkä kanssa?

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, tavataan sanoa. Emme kysyneet tällä kertaa laulujen laulamisesta mitään, mutta kiersimme Nakkilan torilla kysymässä, vieläkö leipä maistuu ja miten sitä syödään. –Syön leipää päivittäin, sehän on perusevästä. Ruisleipä, ruispuikulat ovat parasta. Se ei tarvitse päälle kuin vähän Beceliä ja jotain lihaa, Seija Vainio kertoo. –Jonkun verran on tullut kuules leipää syötyä. Tavallinen sekaleipä, tai kakko kuten murteella sanotaan hiivaleivästä, on herkkuani. Syön leipää monesti päivässä, tosin perunaruoan kanssa en leipää kaipaa. Leivän päälle pistän torilta ostamaani kinkkumakkaraa, Y rjö Urpulahti sanoo. –Syön leipää päivittäin tilanteen mukaan. Aamupalalla maistuu vaalea leipä, iltapalaksi syön ruisleivän. Lounaalla en leipää usein kaipaa, mutta kevyen salaatti- tai keittolounaan kanssa patonki maistuu, sanoo Tea Peltomaa , joka laittaa leivän päälle kurkkua, kinkkua, tomaattia, paprikaa, tai mitä nyt kaapista kulloinkin sattuu löytymään. –Juuston laittaisin alimmaksi, mutta olen perheen ainoa juustonsyöjä, niin meillä tulee harvoin ostettua sitä. Se tahtoo ehtiä kovettua ennen kuin saan sen yksin syötyä. Briitta Peltomaa taas ei tunnustaudu leivän syöjäksi. –En juurikaan syö leipää. Se vain ei ole oiken minun juttuni. Edes lapsena en kovin pitänyt leivästä. Viljatuotteista kaurapuuron keitän joka aamu.