Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Verotiedot

Kesäruokaa parhaimmillaan - hölskypottuja pitää tehdä usein, koska niihin jää totaalisen koukkuun

Varhaisperunasta, kevätsipulista ja smetanasta syntyy ihana kesäruoka. Hölskypotut 1 kg varhaisperunoita 50 g voita 1 ruukku (1/2 dl hienonnettuna) ruohosipulia 1 ruukku (1 dl hienonnettuna) tilliä 3 (50 g) kevät/kesäsipulia varsineen 1 prk (120 g) smetanaa suolaa myllystä 1. Keitä harjatut perunat (meri)suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. 2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi. 3. Hienonna yrtit, leikkaa kevät- tai kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa. 4. Aseta kattilan kansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti. 5. Nauti kesäpotut kesäruoan lisukkeena, kuten grilliruoan, sillin tai savukalan kanssa. Resepti: Valio.fi