Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Verotiedot

Pääkirjoitus: Kilpailu on kovaa muuttuneella ravintola-alalla – Kattava palvelu on yksi menestystekijä

Vaikka kaupalliset palvelut ovat vähentyneet merkittävästi esimerkiksi Kokemäellä, Harjavallassa ja Nakkilassa, tuntuu siltä, että ruokaravintoloiden määrä on selvästi kasvanut. On ilmiselvää, että tälläkin alueella ihmiset ovat kuluvan vuosituhannen aikana alkaneet käydä useammin ravintolassa syömässä. Kasvua lienee sekä lounasruokailussa että ilta-aikaan ajoittuvassa syömisessä. Ravintola-alan kysyntä on kasvanut samalla, kun uusia ravintoloita on ilmestynyt katukuvaan. Kasvu on näkynyt myös ravintoloiden tarjonnan monipuolistumisena. Toisin kuin aikaisemmin, on yhä useampi ravintola avoinna joka päivä pitkälle iltaan. Leimallista on myös se, että varsin moni ravintolayrittäjä on ulkomaalaistaustainen. Uusien ravintoloiden tulva on tiennyt myös asiakkaiden ainakin osittaista uusjakoa. Tässä kilpailussa on luonnollisesti myös menettäjiä. Viime viikolla asetettiin konkurssiin kokemäkeläisiä vuosikymmeniä palvellut kahvila-ravintola Salkkari. Yritys oli pitkään myynnissä, mutta sille ei löytynyt jatkajaa. Lopulta yrittäjät hakivat yrityksensä itse konkurssiin. Vaikka ruokailijoita on paljon, on kilpailu yritysten kesken kovaa. Helposti alalla ei pärjää. Yksi keskeisiä menestystekijöitä taitaa nykyään olla kattava palvelu, joka sisältää myös laajat aukioloajat. Siihen taas ei ole varaa, mikäli asiakkaita ei ole riittävästi.