Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live

Kesän makuja voi säilöä itse tai luottaa kauppojen valikoimiin

Monelle kesän makujen säilöminen on rakas harrastus, toisille puuhista turhauttavinta. Nykyisin kenenkään ei ole pakko säilöä, sillä kaupoissa on hyvä valikoima niin tuoreita kuin pakastettuja herkkuja ympäri vuoden. Kyselimme Harjavallan torilla, millaisia säilöjiä kauppa-asiakkaat ovat. – Säilön marjat, kuten mustikat, mansikat ja viinimarjat pakkaseen. Kriikunaluumuista teen hilloa. Kriikunoista saa kivet nypittyä pois kätevästi taivutetulla hiusneulalla ennen niiden keittämistä, Hannele Arantola sanoo. – Pihan omenapuiden hedelmistä teen hilloa. Tietysti keräämme myös metsämarjat, kuten mustikat ja puolukat. Marjoja syödään nyt tuoreeltaankin. Nyt on hyvää sesonkia syödä metsän antimia, kertoo Seppo Poikola . – En säilö kesämakuja. Talvella tulee syötyä kyllä lihan ohella vihanneksia, kuten porkkanaa, lanttua ja sipulia. Niitä ei tarvitse säilöä, ne saa kaupasta. Kauppalistat hoitaa vaimoni, aina on herkkua löytynyt ruokapöydästä, Janne Aakko sanoo. – Eipä tule säilöttyä marjoja tai muitakaan kesämakuja. Syön kyllä niitä jatkuvasti, mutta ostan ne kaupasta valmiiksi pakastettuna tai tuoreena. Kaupoissa on nykyisin hyvä valikoima ympäri vuoden, kertoo Reijo Sarin .