Kokemäkeläistyneelle savolaiselle myös länsisuomalainen perinnekirjonta on tuttua – oma rekipeitto kätkee sisälleen myös isän piilottelemat pakanajumalat - Elämänmeno - Sydän-Satakunta

Kokemäkeläistynyt savolainen taitaa myös länsisuomalaisen perinnekirjonnan – isän piilottelemat pakanajumalat päätyivät lopulta oman rekipeiton aiheeksi

Kokemäen Kuurolassa asuva Pirkko Lammenoja tekee perinteisiä rekipeittokirjontatöitä itse värjäämillään langoilla. Kasviväreillä värjätyistä langoista ja uusiomateriaaleista syntyy murheet poistavia patalappuja.

Pirkko Lammenojan omassa rekipeitossa aiheena ovat pakanajumalat, jotka hän oppi tuntemaan jo lapsena. Metsälle, pellolle, kalalle ja karjalle on kullekin omat suojelijansa.

30.6.2019 8:00

Iisalmelta kotoisin oleva Pirkko Lammenoja saapui aikoinaan ryminällä Kuurolaan. Tuore miniä kävi heti ensi töikseen tervehtimässä naapureita talon molemmin puolin.

– Ei minun anoppini varoittanut yhtään, että ei täällä päin ole sillä tavalla tapana mennä näytille. Mutta kyllä se kannatti. Minä sain jalan oven väliin. Ihmiset olivat ystävällisiä ja viinaryyppyjäkin tarjosivat.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset