Jaana Pajunoja valittiin yleisöäänestyksellä Nakkilan vuoden 2017 joulutontuksi. - Elämänmeno - Sydän-Satakunta

"Kai minä vähän semmoinen tonttu olen"

Vuoden 2017 joulutonttu Jaana Pajunoja pääsi pukin onniteltavaksi.

25.11.2017 18:00

Perjantai-iltapäivän kiireissä Nakkilan Kuntokeskus Voimalapisteen kuntosalivastaava Jaana Pajunojan puhelin piippaa. "Sinut on äänestetty Vuoden 2017 joulutontuksi" ilmoittaa Sari Ketola Kauppatien toiselta puolen, jossa yrittäjien ja Nakkilan Joulukatu ry:n puuhanaiset laskivat yleisöääniä.

–Olin ensin hetken aikaa, että mikäs juttu tämä on. Sitten tajusin, että myös meille Voimalapisteeseenhän tuotiin yleisöäänestystä varten laatikot. Äänestyslappuja emme tainneet muistaa laittaa esille, Jaana Pajunoja nauraa.

Nakkilan Joulukatu ry:n sihteeri Maria Salo oli mukana laskemassa ääniä. Hän oli ilahtunut, kuinka runsaasti nakkilalaiset olivat iloista joulun hengeksi sopivaa paikkakuntalaista äänestäneet.

–Ääniä tuli reilusti toistasataa, vaikka äänestysaika oli melko lyhyt. Hyviä ehdokkaita oli monta. Laajasta hajonnasta erosi kolmen tiukka kärki, ja tuosta kärjestä Jaana Pajunoja lopulta erottui ja keräsi suurimman äänipotin.

Kuntosalivastaava Pajunoja puolestaan testasi joulupukin kuntoa. Joulukunnossa tuntui teräsvaari olevan, eikä varmistusta tarvittu.

Tuore joulutonttu on hämillään tunnustuksesta, mutta tunnustaa sen tuntuvan hyvältä.

–Kun noita perusteita lukee, hyvän mielen tuoja, positiivinen ja jouluhenkinen, ehkä minä sellainen olen. Ainakin minun nauruni taidetaan tuntea aika kaukaa.

Tonttu ei osannut aavistella valintaansa, vaikka vihjeitä oli ilmassa.

–Kerran kaupassa eräs nainen huusi perääni ja pysäytti minut. Hän halusi tietää nimeni, että voisi äänestää minua tontuksi. En muistanut koko asiaa sen koommin.

Jaana Pajunoja on toinen Vuoden joulutonttu. Ensimmäisen joulutontun tittelin sai viime vuonna niin ikään yleisön äänillä Sirpa Kankeri.

Iloisuuden lisäksi Jaana Pajunoja tunnustautuu kovan luokan jouluihmiseksi. Jo nyt, kuukausi ennen joulua jouluvalmistelut kotona ovat pitkällä. Eteisen remonttikin on ajoitettu valmistuvan niin, että sekin saa jouluiset koristeet ajoissa.

–Joskus nuorempana muistan, kuinka tein juhannussiivoa niin, että joululaulut raikasivat. Laitan paljon joulukoristeita esille ja joululauluja saatan kuunnella koska vaan.

Vuoden tontun lempikappale on Näin sydämeeni joulun teen.

Vesa-Matti Loirin esittämänä tietenkin.

Nakkilan vuoden 2017 joulutonttu julkistettiin Nakkilan joulutorilla lauantaina 25. marraskuuta.

Artikkelia korjattu, Jaana Pajunojan titteliä muutettu.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset