Pihan hulevedet saa hyötykäyttöön yksinkertaisilla keinoilla - Elämänmeno - Sydän-Satakunta

Pihan hulevedet saa hyötykäyttöön yksinkertaisilla keinoilla: ”Parhaiten huleveden saa hyödynnettyä oman pihan kasvien kastelussa”

Heinäkuun sateet tuovat usein kaivattua kosteutta puutarhaan. Kuitenkin vettä tulee ajoittain yli tarpeen ja sen imeyttäminen tontin alueella ei aina ole helppoa. Erityisesti kovat kasvittomat pinnat sitovat huonosti vettä ja saattavat aiheuttaa paikallisia tulvia asuinalueilla. Kasvipeitteisyyden ja kätevien hulevesiratkaisujen avulla vesi voidaan varastoida ja ohjata oman pihan tarpeisiin, kerrotaan Puutarhaliiton tiedotteessa.

Kovat kasvittomat pinnat sitovat huonosti vettä ja saattavat aiheuttaa paikallisia tulvia asuinalueilla, Puutarhaliitosta kerrotaan.

7.7.2019 17:00

Hulevedeksi kutsutaan rakennetuilta pinnoilta, katetuilta piha-alueilta ja rakennusten katoilta valuvaa luonnon vettä. Hulevesi voi tulla sateena tai olla lumien sulamisvettä. Lain mukaan tontin omistajan on ohjattava ja imeytettävä tämä vesi omalla tontillaan niin, että sitä ei pääse virtaamaan muiden pihoille tai yleisille alueille. Viime vuosina on huomattu, että hulevesiongelmat ovat lisääntyvät ilmastonmuutoksen ja entistä tiiviimmän rakentamisen myötä, Puutarhaliitosta kerrotaan.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos