Vähtärin tanssipaikan aallonpohjakin oli yleisölle yhtä juhlaa – Kun kunnon takahuonetta ei ollut, pääsi tähtiä tosi lähelle

Uusinta: Nuoriso kokoontui kesäjuhliinsa Sääksjärven rannalla sijaitsevaan Vähtärinniemeen ainakin jo 1930-luvulla. Sotien jälkeen Vähtärin suulista tuli suosittu tanssipaikka, ja 1960-luvulla rakennettu lava loi pohjan viihdekeskukselle, jossa esiintyivät Suomen huiput Danny-show’sta Katri Helenaan ja Eppu Normaalista Hanoi Rocksiin. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Sydän-Satakunnassa 29.4.2020.

Kauvatsalainen tanssipaikka sijaitsi liikenteellisesti syrjässä, mutta Vähtärin näköala ja ympäristö olivat selkeitä kilpailuvaltteja. Kuva on vuodelta 2004.

26.6. 9:00

Vähtärin tanssipaviljonki oli heti menestys. Kun paikka kesällä 1965 avattiin, esiintyjänä oli Lasse Mårtenson, joka houkutteli paikalle 1 600 maksavaa asiakasta. Paviljongissa ei ollut ikkunoita, vaan pelkät aukot, silti ilma oli loppua kesken. Helpotusta saatiin vasta, kun joku järjestäjistä keksi irrottaa yhden kattopellin.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos