Museon talvessa palataan Normandian tunnelmiin, mietitään Harjavallan ääniä sekä tutustutaan nykytaiteeseen ja museon kissateoksiin - Elämänmeno - Sydän-Satakunta

Museon talvessa palataan Normandian tunnelmiin, mietitään Harjavallan ääniä sekä tutustutaan nykytaiteeseen ja museon kissateoksiin

Pentti Hakamäki on kuvannut Normandian maihinnousun 70- ja 75-vuotisjuhlapäiviä Ranskassa. Sen lisäksi hän on osallistunut juhlissa laskuvarjohyppyihin.

3.10.2019 5:00

Runsaudensarvi. Sellaiseksi voinee kutsua ensi tiistaina aukeavaa Emil Cedercreutzin museon talvikauden näyttelyä. Kaikkiaan nähtävillä on neljä toisistaan eroavaa, mutta yhteensopivaa näyttelyä.

Näyttelyistä kaksi nivoutuu hyvin tiukasti Harjavaltaan. Alaston äänimaisema – Hetkiä Harjavallan kaupungissa on ääninäyttely, joka on rakentunut Turun yliopiston Maisemantutkimuksen Kokkeli-hankkeen aikana. Hanke järjesti Harjavallassa kolme kuuntelukävelyä yhdessä museon kanssa. Kuuntelukävelyjen vetäjä, kuvataiteilija Kirsi Jaakkola kuvaa kävelyä kuunteluharjoitukseksi ilman puhetta ja elektronisia laitteita. Tavoitteena on harjoitella kuuntelemista, siihen keskittymistä, kuuntelemalla havainnointia ja kuullun sanallistamista.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset