Seurakuntakeskus oli Kokemäellä kova puheenaihe 25 vuotta sitten – Rakennuksen kuntoa tutkineella arkkitehdillä oli selvä korjauslista

Parikymmentä vuotta vanhassa seurakuntakeskuksessa oli jo paljon korjattavaa, mutta niin huonossa kunnossa se ei ollut, mitä pessimistisimmät olivat arvioineet.

Kuntoselvityksen tehneen arkkitehdin mielestä tasakaton ongelmat eivät johtuneen katon monista läpivienneistä, vaan vuotoja aiheutti katon puhdistuksen laiminlyönti. Arkistokuva joulukuulta 1996.

12.12.2021 5:00

Syksyllä peruskorjauksen jäljiltä uudelleen käyttöön otettu seurakuntakeskus on ollut Kokemäellä iso puheenaihe kautta vuosikymmenten. Näin oli myös 25 vuotta sitten – joulukuussa 1996.

Rakennusarkkitehti Samuli Ellän tekemän kuntoselvityksen mukaan talon tasakatto, jolle oli aikanaan annettu kymmenen vuoden takuu, oli hoitanut tehtävänsä jo kaksi vuosikymmentä. Ellän mukaan syksyllä 1995 tapahtunut katon vuotaminen ei johtunut huonosta katteesta, vaan kattokaivojen tukkeutumisesta. Niihin oli kertynyt oksia, neulasia ja muita roskia, jonka vuoksi vesi oli päässyt patoutumaan katolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos