Koirien uittaminen aiheuttaa riitoja Pitkäjärven rannoilla

Koirien uittaminen Pitkäjärvellä herättää tunteita puolin ja toisin. Kaupungin virallisella uimarannalla niiden uittaminen on toki kiellettyä, mutta epäselvyyksiä aiheutuu Köyliöntien puoleisesta rannasta. Kyseessä ei ole virallinen uimaranta, jollaisilla koirien uittaminen on laissa kielletty.

Viime kesänä van Esdonkien käyttämälle rannalle oli ilmestynyt kyltti, joka kielsi koirien uittamisen. He yrittivät löytää tietoa päätöksestä kaupungin verkkosivuilta. Koska sellaista ei löytynyt, he jatkoivat Lucie-bokserin uittamista. ”Jos kaupunki ei tee asiasta selkeää päätöstä, kuka vain voi pistää rannalle mitä tahansa merkkejä”, van Esdonk toteaa.

25.3. 9:00

Koiranomistaja George van Esdonk on vaimoineen uittanut koiria virallista uimarantaa vastapäätä olevalla Köyliöntien puoleisella rannalla jo 25 vuoden ajan. Vuonna 2012 he kysyivät maanomistajalta eli Kokemäen kaupungilta, onko koirien uittaminen sallittua. Tuolloin terveysviranomaisten kanta oli, että koiria voi uittaa rannalla, koska kyseessä ei ole virallinen uimaranta.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos