”Presbyter diabolis” oli kokemäkeläisen Laurentiuksen suorasukainen nimitys pitäjän kirkkoherralle 1460-luvulla – Vähän samantapaisia haukkumanimiä on käytetty Kokemäen kirkkoherran viransijaisuuden jättävästä Timo Wariksesta

”Olen ollut työssäni aikaisemmin henkisesti ja fyysisesti paljon kovemmissa paikoissa”, summaa vs. kirkkoherra Kokemäen päättyvää, raskasta pestiään.

Vs. kirkkoherra Timo Wariksen Kokemäen aamukammassa ei ole montaa piikkiä jäljellä. Hän jää ensin vuosilomalle – ja lähtee sitten rytinällä 28. toukokuuta.

15.4. 16:00

Asetelma ei ollut helpoin mahdollinen, kun Timo Waris viime syyskuun alussa aloitti työnsä Kokemäen kirkkoherran viransijaisena. Sana oli kiirinyt, eikä sen viesti ollut lempeä.

Kokemäelle oli tulossa paha pappi, joka ei suostuisi tanssimaan paikallisten päättäjien pillin mukaan. Kirkkoneuvosto ryhtyi toimiin. Juuri ennen Wariksen saapumista se päätti rajoittaa kirkkoherran tiedotusvaltaa. Seurakuntakeskuksesta vs. kirkkoherra ei saisi sanoa mitään eikä liioin luovuttaa sen peruskorjaukseen liittyviä asiakirjoja. Palkkaakin päätettiin maksaa melkein 600 euroa kuussa vähemmän kuin edelliselle vs. kirkkoherralle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos