Taitaja 2022 -finalisti Tapio Vähä-Vahe löysi videopeleistä tulevaisuuden ammattinsa – ”Melkein kaiken alaan liittyvän pystyisi oppimaan itsenäisesti netistä”

Taitaja 2022 -kilpailussa pelituotannon opiskelijat kilpailevat Suomen-mestaruudesta suunnittelemalla ja toteuttamalla tietokonepelin demoversion. Voittajat selviävät torstai-iltapäivänä 19. toukokuuta.

Harjavaltalainen Tapio Vähä-Vahe harjoittelee pelien tekemistä vapaa-aikanaankin. ”Tuntuu hienolta katsoa ensimmäisiä suunnittelemiaan pelejä ja nähdä, kuinka pitkälle on jo kehittynyt.”

19.5. 5:00

”Lapsena ei tuntunut mahdolliselta, että tästä voisi saada ammatin, mutta mitä enemmän tutustuin pelialaan, sitä varmempaa oli, että tämä on minun juttuni.”

Harjavaltalainen Tapio Vähä-Vahe, 17, vietti lapsuutensa kiinni pelikonsoleissa. Tuolloin hän ei tullut ajatelleeksi, kuinka paljon aikaa pelien suunnittelemiseen menee. Pelin matka ideasta valmiiksi tuotteeksi on alkanut hahmottua, kun Vähä-Vahe alkoi nähdä harrastuksessaan mahdollisuuksia tulevaisuuden ammattiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos