Yhteisöllisessä verkkopelitapahtumassa valvotaan koko yö – Harjavallan nuorisotyöntekijä: ”Emme kannusta energiajuomien juontiin, mutta ne ovat osa lanikulttuuria”

Nuorisotalon tapahtumassa yläasteikäiset nuoret pelaavat yhdessä tietokone- ja konsolipelejä 14 tunnin ajan.

Harjavallan nuokkarin laneissa nuoret voivat pelata yhdessä samaa peliä, mutta myös omien pelien pelaaminen on mahdollista. ”Overwatch 2 on todennäköisesti monen valinta, sillä se ilmestyi lokakuun alussa”, nuorisotyöntekijä Merja Mäntylä sanoo. Kuvassa kasvatus- ja ohjausalan opiskelija ja harjoittelija Justus Rantanen ja Harjavallan yläasteen 7B-luokan oppilas Samuli Keto pelaavat Minecraftia.

15.10. 5:00

Harjavallan nuokkarilla valvotaan syysloman alkaessa ihan luvan kanssa. Läpi yön lauantaista sunnuntaihin 22.–23. lokakuuta kestävät lanit kokoavat yhteen yläasteikäisiä verkkopeli-intoilijoita.

Laneissa eli lähiverkkotapahtumassa joukko ihmisiä pelaa samassa tilassa tietokone- tai konsolipelejä. Tapahtuman kesto voi vaihdella alle vuorokaudesta jopa pariin viikkoon ja osallistujia voi olla muutamasta tuhansiin. Tapahtumasta riippuen osallistujat pelaavat samaa peliä tai kuka mitäkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos