Kokemäki sai joulun alla palstametreittäin myönteistä julkisuutta – Tammikuussa pilvilinna kuitenkin romahti: ”Ihmispetoja Kokemäellä”

Usko vanhaan sivistykseen horjui, kun Kokemäellä paljastui rikos, josta ei ”laatuunsa nähden voinut julkisuudessa kertoa”.

Juho Vuorio toimi pitkään Kokemäenjoen rannalla sijainneen Kuurolan kansakoulun opettajana Kokemäellä. Opetustyön ohella hän kirjoitti sanomalehtiin, soitti kirkossa urkuja ja oli ahkera nuorisoseuramies.

4.2. 20:00

Kokemäki kylpi myönteisessä julkisuudessa joulukuussa 1912, kun raumalainen sanomalehti Länsi-Suomi julkaisi kaksi pitäjää koskevaa kotiseutunumeroa. Ensimmäinen Kokemäki-erikoisnumero ilmestyi 19. joulukuuta ja siinä oli peräti 20 sivua, kun lehti tavallisesti oli nelisivuinen. Sanomalehtiä ennenkin avustanut kokemäkeläinen opettaja Juho Oskari Vuorio oli kirjoittanut niin paljon juttuja paikkakunnalta, että parin päivän kuluttua julkaistiin vielä toinen teemanumero. Tuskin koskaan aikaisemmin Kokemäki oli saanut sellaista huomiota lehdistössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos