Rölli saa jatkoa ja Kekkonenkin tulee: Nakkilan kesäteatteri löi ensi kesän näytelmät lukkoon

Paul Salonen
Rölli saa jatkoa ja Kekkonenkin tulee: Nakkilan kesäteatteri löi ensi kesän näytelmät lukkoon

Rölli ja metsänhenki saavutti Nakkilassa näyttelijöiden ja katsojien suosion, joten uusi Rölli-näytelmä on luvassa kesällä 2018.

Mikko Elo

Marraskuukin on puuhakasta aikaa kesäteatterille, vaikka talkoolaiset ja näyttelijät viettävät hiljaiseloa. Nakkilan kesäteatterin puheenjohtaja, hallitus ja ohjaaja ahertavat jo tuleva kesä tähtäimessään.

–Meille kuuluu hyvää. Tulevan kesän näytelmät on juuri lyöty lukkoon, ja lähdemme tekemään mainontaa firmojen ja yhdistysten suuntaan, kertoo Nakkilan Napakat ry:n puheenjohtaja Maria Salo.

Nakkilan kesäteatteri tekee viime vuosien tapaan sekä lastennäytelmän että aikuisille suunnatun näytelmän. Lastennäytelmäksi on valikoitunut Pelastakaa Röllimetsä, varttuneemmalle yleisölle toteutetaan Kekkonen tulee!

–Näyttelijät olivat innoissaan viime kesän Rölli ja metsänhenki -näytelmästä, josta tuli myös yleisömenestys. On siis luontevaa tehdä jatkoa Röllille. Roolivaatteitakin on jo valmiina, Salo perustelee.

Kekkonen tulee! poikkeaa puolestaan melko lailla viime vuosien Myrskyluodon Maijasta ja Laila Kinnunen -musikaalista. Se on elokuvakäsikirjoitukseen perustuva komedia, jossa pieni lappilainen kylä valmistautuu presidentti Kekkosen vierailuun.

Kekkonen tulee! sisältää paikoitellen melkoisen mustaa huumoria. Ohjaajamme Paul Salonen on puhunut tämän tekemisestä jo useamman vuoden ajan. Jonkin verran muitakin vaihtoehtoja oli.

Alkuvuonna 2018 Nakkilan Napakat ry pitää kaikille avoimen tilaisuuden, jossa kesäteatteri kertoo toiminnastaan sekä hakee näyttelemisestä ja talkootyöstä kiinnostuneita.

–Toivottavasti saamme paljon uusia kasvoja. Talkoolaiset ovat vähentyneet vuosi vuodelta, kun ihmiset perustavat perheitä ja muuttavat pois paikkakunnalta, Salo kertoo.

Salon mukaan eri vuosina on suurta vaihtelua siinä, paljonko uusia innostuu mukaan.

–Viime vuonna toimintaan tuli ilahduttavan paljon uusia lapsia. Heistä kasvaa se teatteria jatkava sukupolvi.

Kuten kuutena viime vuonna, Paul Salonen ohjaa vuonna 2018 molemmat näytelmät – vaikka uhkasi kesän 2017 alun Facebook-päivityksessään pistää pillit kokonaan pussiin.

–Viime kesä oli ohjaajalle astetta rankempi, kun oli kaksi isoa näytelmää ja paljon uusia näyttelijöitä, mutta molemmat näytelmät Salonen halusi nytkin ohjata. Hän on jo kovasti innoissaan tekemässä mainosmateriaaleja.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio