MainosKokemäen kaupunki

Kaupunginjohtaja: Uusi vuosi tuo mukanaan mahdollisuuksia

Teemu Niemisen ensimmäisenä kaupunginjohtajavuotena otettiin vankkoja askeleita kohti elinvoimaista tulevaisuutta. Lue Niemisen katsaus kaupungin vuoteen.

Aiesopimus akkutehtaasta, uusi päiväkoti ja junaliikenteen kehitys olivat Kokemäen vuoden kohokohtia.


17.12.2021 11:17

Työpäivät tältä vuodelta alkavat vähentyä ja joulu lähestyy. On aika pysähtyä ja rauhoittua joulun viettoon. Samalla on hyvä katsastaa kulunutta vuotta ja kurkistaa tulevaan.

Omalta osalta vuosi alkoi kiinnostavasti siirtyessäni elinkeinoelämän puolelta Kokemäen kaupunginjohtajaksi. Uuden työn kiehtovuus ja monipuolisuus avautuivat minulle hyvin nopeasti. Osallistuminen merkityksellisten asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon tuovat työhön omanlaista hohdokkuutta.

Vuoden aikana olemme edelleen tehneet sekä suuria että pieniä päätöksiä, joiden tavoitteena on ollut alueemme kehittäminen entistä vetovoimaisemmaksi ja paremmaksi paikaksi asua, elää ja yrittää.

Elokuussa avattu uusi päiväkoti Villa Vilinä on koko kaupungin ylpeydenaihe ja ansainnut paikkansa Kokemäellä. Koko opinpolku varhaiskasvatuksesta toisen asteen koulutukseen on nyt Kokemäellä huippuluokkaa.

Kehittyvä ja hyvinvoiva kaupunki

Vuosi 2022 tulee olemaan meille erityisen mielenkiintoinen. Viimeiset puoli vuotta olemme valmistelleet kuntastrategiaa yhdessä kaupungin henkilöstön, luottamushenkilöiden, elinkeinoelämän, kolmannen sektorin ja kuntalaisten kanssa. Työ on nyt valmis ja antaa meille selkeät suuntaviivat kaupungin kehittämiseen. Kaupungin talous on tasapainossa ja siltä osin tuntuu hyvältä aloittaa uusi vuosi.

Meillä on selkeä visio elinvoimaisesta tulevaisuudesta ja tulevista painopistealuistamme.

Tulevan vuoden aikana valmistaudumme meitä kaikkia koskevaan hyvinvointialueeseen. Tähän valmisteluun me kuntalaiset pääsemme osallistumaan heti tammikuussa äänestämällä aluevaaleissa. Toivon, että mahdollisimman moni äänestysikäinen kokemäkeläinen käy vaaliuurnilla ja vaikuttaa meidän yhteiseen tulevaisuuteemme sote-puolella.

Lue lisää aluevaaleista Kokemäellä

Akkutehdas ja junaliikenne

Lokakuussa julkaisimme erittäin tärkeän ja merkittävän aiesopimuksen Æsir Technologies Inc:n kanssa hydroksointilaitoksen ja myöhemmin akkutehtaan rakentamisesta Kokemäelle. Teemme tällä hetkellä yhdessä todella paljon töitä, jotta tehtaat voivat sijoittua alueellemme mahdollisimman vaivattomasti. Tämä on meille keskeinen kehittämiskohde.

Teemme tällä hetkellä yhdessä todella paljon töitä, jotta tehtaat voivat sijoittua alueellemme mahdollisimman vaivattomasti.

Uskon vakaasti siihen, että tämä ei tule jäämään tähän, vaan teolliset investoinnit ruokkivat lisää teollisuutta alueellemme. Kaupungin tarkoituksena on mahdollistaa alueemme yritysten monipuolinen osallistuminen rakennushankkeeseen.

Haluamme luoda alueemme yrityksille väylän, jonka kautta ne voivat tarjota osaamistaan hankkeeseen.

Tiedotamme asiasta lisää kevään 2022 aikana. Kokonaisuuteen liittyy myös tekemämme työ henkilöjunaliikenteen saamiseksi Rauman ja Kokemäen välille. Se mahdollistaa osaavan työvoiman sekä opiskelijoiden ja matkailijoiden joustavan ja ekologisen liikkumismuodon. Olemme Rauman radan sekä Pori–Tampere-radan risteyskohdassa, joka tarjoaa meille tulevaisuudessa monia mahdollisuuksia.

Joulutervehdys

On aika rauhoittua joulun viettoon ja ladata ”akkuja.”

Oikein rauhaisaa joulua ja hyvin energistä uutta vuotta 2022!

Teemu Nieminen, kaupunginjohtaja

Lue myös:

Onko Kokemäellä tulevaisuudessa terveyskeskus – sen päättää tuleva aluevaltuusto

Akkutehdas Kokemäelle? – Toteutuessaan tehdashanke toisi Kokemäelle noin 400 uutta teollista työpaikkaa

Kokemäellä aukesi uusi päiväkoti – Kaupunki haluaa panostaa varhaiskasvatukseen

Lue myös: