MainosKokemäen kaupunki

Esa Mäellä on näkemys, miten menestyä pikkukaupungissa – yrittäjäpalkinto perheyritykseen

Vuoden yrittäjäpalkinto jaettiin Kokemäellä ahkeralle yrittäjälle, jonka palveluista nauttii myös moni naapurikuntien asukas.

Vuoden yrittäjä palkittiin niin Kokemäen yrittäjien kuin Kokemäen kaupungin tilaisuuksissa. Kuvassa Kokemäen yrittäjien puheenjohtaja Tomi Suovanen (vasemmalla), Esa Mäki, Minna Mäki ja Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen.


Kokemäen kaupunki on jakanut Vuoden yrittäjä -tunnustuksen vuodesta 1977 asti yhdessä Kokemäen Yrittäjät ry:n kanssa. Vuoden 2021 yrittäjäpalkinto luovutettiin AD-Autokorjaamo Esa Mäelle kaupungin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien yhteydessä. Palkinto tuli itse yrittäjälle yllätyksenä.

”Olemme todella otettuja tästä kunnianosoituksesta. Paljon olemme tehneet töitä, joten palkinto tuntuu hyvältä”, sanoo yrityksen perustaja ja omistaja Esa Mäki.

Autokorjaamon tilat ovat kasvaneet laajennuksen myötä 800 neliömetriin.

Palkinnon myöntämiseen vaikuttavat niin yrityksen ikä ja kasvunopeus kuin kannattavuus ja vakavaraisuuskin. Lisäksi voittajayrityksen tulee perusteluiden mukaan nauttia luottamusta ja arvonantoa omalla paikkakunnallaan.

”Uskon, että palkinto tuli meille koska olemme laajentaneet yritystä ja kehittäneet palveluita. Vuonna 2016 liityimme AD-autokorjaamoketjuun, minkä jälkeen olemme voineet tarjota palveluita kaikille asiakkaille automerkistä riippumatta. Muutosten myötä olemme saaneet paljon lisää näkyvyyttä Kokemäellä”, Mäki kuvailee.

Yritystoimintaa koko perheen voimin

Viisivuotiaana Kokemäelle muuttanut Esa Mäki on toiminut yrittäjänä jo 25 vuoden ajan. Matkan varrelle on mahtunut paljon ja kokemus on karttunut yritystoiminnan kasvaessa. Perhe on ollut koko ajan mukana tekemisessä.

”Vaimoni Minna työskentelee työnvastaanotossa. Poikamme Janne taas hoitaa autojen huoltopuolen ja myös hänen vaimonsa Marja on töissä yrityksessä. Suunnitelmissa on, että kun minä joskus jään eläkkeelle”, Janne jatkaa yritystä, Mäki kertoo.

Vaimo Minna oli mukana myös Kokemäen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudessa, jossa vuoden yrittäjäpalkinto luovutettiin.

Mäki olisi 67-vuotiaana jo eläkeiässä, mutta eläköityminen ei ole vielä näköpiirissä. Yrittäjänä hän viihtyy mainiosti.

Autokorjaamoyrityksessä on aina ollut mukana koko perhe. Esa Mäen poika Janne jatkaa yrityksen luotsausta, kun isä päättää jäädä eläkkeelle.

”Yrittäjyydessä parasta on vapaus vaikuttaa itse omaan työhönsä niin paljon kuin haluaa. On harmi, että osa pienistä yrityksistä katoaa Kokemäen kaltaisista pikkukaupungeista. Omassa työssä pitää erikoistua, jotta pysyy menossa mukana”, hän summaa.

Esa Mäki on tehtävässä onnistunut. Täyden palvelun autokorjaamolla riittää asiakkaita niin Kokemäeltä kuin lähikunnista. Palvelu pelaa toivon mukaan myös pitkälle tulevaisuudessa: yrittäjän haaveena on, että oman pojan lapset tulevat aikanaan töihin yritykseen.

Info

Esa Mäki Oy

  • Perustettu Kokemäelle 1995.

  • Tekee autojen huoltoja ja korjauksia sekä kolarikorjauksia.

  • Noin puolet yrityksen asiakkaista ovat Kokemäeltä, toinen puoli lähikunnista.

  • Liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 555 000 euroa.

  • Työllistää neljä perheenjäsentä ja kaksi ulkopuolista.

Lue myös:

Käytkö lääkärissä tai neuvolassa Kokemäellä? Jos vastasit kyllä, äänestä aluevaaleissa

Kaupunginjohtaja: Uusi vuosi tuo mukanaan mahdollisuuksia

Onko Kokemäellä tulevaisuudessa terveyskeskus – sen päättää tuleva aluevaltuusto

Lue myös: