Kokemäen lukio on keskikokoinen maalaislukio. Lukiossa kaikki tuntevat toisensa ja yhteishenki on toisia kannustava. Lukiossa yhdistyvät uusi teknologiaa ja perinteiset opetusmenetelmät, joilla luodaan opiskelijoille parhain mahdollinen oppimiskokemus.
Opiskelijakunnan ylläpitämässä kerhohuoneessa opiskelijat saavat pitää hauskaa ja rentoutua vaikka pöytäpelien, biljardin tai penkkipunnerruksen merkeissä. Koulun mukava ja asiansa osaava henkilökunta pyrkii tekemään opiskelusta opiskelijoille mahdollisimman vaivatonta ja mukavaa.
Kokemäen lukiossa opiskelijoilla on aidosti mahdollisuus vaikuttaa kouluvuoden tapahtumiin ja niiden sisältöön.
Kokemäen lukio mahdollistaa lukio-opintojen suorittamisen Kokemäellä ilman kotoa pois muuttamista. Pienehkössä lukiossa epäkohtiin voidaan puuttua heti. Opiskelijoiden mielipiteet ja palautteet huomioidaan tilojen ja opetuksen suunnittelemisessa.
Kokemäen kaupunki tarjoaa jokaiselle asukkaalleen rauhallisen ja turvallisen asuinympäristön. Juomavesi on laadultaan erinomaista, eikä internetissäkään pitäisi olla ongelmia valokuituinvestoinnin ansiosta.
Oppia työelämään Sataedusta
Sataedu Kokemäellä opiskellaan ammattiin. Yhteishaussa voi hakea perustutkintokoulutukseen. Opiskella voi ajoneuvoalaa, hius- ja kauneudenhoitoalaa, kone- ja tuotantotekniikkaa, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualaa, rakennusalaa, ravintola- ja catering-alaa, sosiaali- ja terveysalaa, sähkö- ja automaatioalaa, taideteollisuusalaa tai hakeutua TUVA-koulutukseen. Lisäksi Sataeduun hakea voi jatkuvalla haulla.
Ammattitaidon hankkiminen sujuu hyvinvoivassa oppimisympäristössä.
”Opiskelijoiden näkeminen, kuuleminen ja arvostaminen ovat meille tärkeitä”, kertoo opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
Tarjoilijaopinnoissa pääsee asiakaspalvelutehtäviin.
”Opiskelijat ovat aktiivisesti mukana ideoimassa ja toteuttamassa yhteistä toimintaa. Luomme yhteenkuuluvuuden tunnetta, työniloa ja me-henkeä.”
Kokemäellä opiskelee noin 550 opiskelijaa. Heistä yksi on kokemäkeläinen 17-vuotias Emmi Lindholm, joka opiskelee Sataedussa toista vuotta tarjoilijaksi.
”Hain ravintola-alalle Sataeduun, koska olin kuullut kaikkea hyvää oppilaitoksesta. Täällä on hyvä yhteishenki ja opettajat ovat mukavia. Asiakaspalvelu on minun juttuni ja koen tärkeäksi päästä oppimaan tekemällä”, tarjoilijaopiskelija Emmi Lindholm kertoo.
Katso Sataedu Kokemäen koulutustarjonta ja tutustu lisää Sataeduun
Tilanhoitaja Ilkka Boberg Saskyn uudessa pihattonavetassa.
Modernia opetusta maanläheisille aloille
SASKY koulutuskuntayhtymän Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston Kokemäen yksikön monipuoliset oppimisympäristöt saivat odotetun täydennyksen, kun uusi pihattonavetta otettiin käyttöön helmikuussa. Monipuolinen robotiikka ja automatisoidut toiminnot takaavat maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalan opiskelijoille modernin oppimisympäristön, jossa voidaan panostaa alan uusimpiin tuulahduksiin unohtamatta myös perinteistä eläintenhoitotyötä.
”Puutarhuriksi, maaseutuyrittäjäksi tai putkiasentajaksi?
Kokemäen yksikön oppimisympäristöt tarjoavat myös puutarhureiksi, maaseutuyrittäjiksi ja putkiasentajiksi opiskeleville ajanmukaiset tilat ja välineet käytännön taitojen harjoittelua varten. Viime vuosina tehdyt investoinnit esimerkiksi uuteen puutarhahalliin, traktorisimulaattoriin ja John Deere -traktoriin takaavat, että koulutuksissa pystytään vastaamaan työelämän tarpeisiin ja valmentamaan opiskelijoista tulevaisuuden osaajia.
Tutustu lisää Saskyn Kokemän yksikköön
Info
Monta mahdollisuutta tulevaisuuteen
Kokemäellä on kolme toisen asteen oppilaitosta.
Yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin on 22.2.–22.3.2022
Yhteishaussa voit hakea Kokemäellä lukuisien eri alojen opintoihin.
Lue myös:
Iiris muutti työn perässä Kokemäelle – ”Rekrytointia ei paljon näppärämmäksi voi tehdä”
Esa Mäellä on näkemys, miten menestyä pikkukaupungissa – yrittäjäpalkinto perheyritykseen
Käytkö lääkärissä tai neuvolassa Kokemäellä? Jos vastasit kyllä, äänestä aluevaaleissa