MainosKokemäen kaupunki

Kokemäen uusi yrityskeskittymä tuo töitä ja palveluita kaupunkiin

Asiat etenevät Kokemäen uuden teollisuusalueen suhteen. Alueelle sijoittumista suunnittelevan Æsir Technologies Inc:n henkilöstöä vierailee Kokemäellä pääsiäisviikolla. Tulevaisuudessa alueen teollisuustonteille voi asettua useampia yrityksiä, joten Æsirin potentiaaliset sijoittumisuutiset ovat vasta ensimmäisiä monista

Æsir Technologies Inc:n väki on vierailemassa Kokemäellä pääsiäisviikolla.


11.4.2022 10:27

Kokemäelle Katilan ja Kirkkokallion ympäristöön on kaavoitettu Satakunnan laajimpiin yrityskeskittymiin kuuluva teollisuusalue. Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella sijaitseva alue mahdollistaa monien yhteistyökumppaneiden sijoittumisen samalle seudulle ja on tulevaisuudessa vilkas teollisuusalan yrityskeskittymä.

”Teollisuusalue sijaitsee aivan valtatie 2:n kyljessä ja myös ratayhteys suoraan alueelle on kartoitettu ja todettu mahdolliseksi. Hyvät liikenneyhteydet tekevät raaka-aineiden ja tuotteiden kuljettamisesta helppoa ja teollisuusalueelle on myös vaivatonta kulkea töihin”, kertoo Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen.

Työpaikkoja ja palveluita tiedossa

Töitä on todellakin tarjolla tulevaisuudessa. Teollisuusalue luo Kokemäelle 450 työpaikkaa ja sen kerrannaisvaikutukset huomioiden voidaan puhua jopa monista sadoista lisää.

”Teollisuusalueen myötä Kokemäen väkiluku kasvaa, kun perheitä ja työssäkäyviä ihmisiä muuttaa kaupunkiin uusien työmahdollisuuksien perässä. Se tarkoittaa tarvetta palveluiden kehittämiselle ja uusille palveluille, jotka myös luovat lisää työtä ympärilleen”, selventää Nieminen.

Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen ja Æsir Technologies Inc:n CFO Craig Wilkins viime syksynä tutustumassa uuden akkutehtaan potentiaaliseen sijaintiin.

Teollisuusalue on nyt kaavoitusvaiheessa. Katilan ja Kirkkokallion alueille muodostuu kaavoituksessa 16,8 hehtaarin pinta-alalle yhteensä saman verran rakennusoikeutta. Tavoitteena on, että kesällä kaava on hyväksytty ja valmista kaavoitettua teollisuusaluetta.

”Pyrimme aloittamaan rakennustyöt kunnallistekniikan ja infran suhteen tänä kesänä. On mahdollista, että jo syksyllä ensimmäiset yritykset rakentavat kiinteistöjään alueelle. Alueella nähdään hyvinkin pian aktiivista toimintaa.”

Kiinnostusta herättävä alue

Teollisuusalue on saanut kansainvälistä kiinnostusta. Akkuteollisuuden suuryritys Æsir Technologies Inc on alueen potentiaalinen ensimmäinen sijoittuja. Æsirin väki onkin Kokemäellä keskustelemassa mahdollisesta sopimuksesta pääsiäisviikolla.

”Æsirin väen vierailu on selvä merkki aidosta tahdosta sijoittua ja investoida Kokemäelle. Teemme paljon töitä sen eteen, että viime vuonna allekirjoitettu aiesopimus saatetaan investointipäätökseen, ja tulevaisuudessa akkuteollisuusyhtiö työllistää merkittävän määrän ihmisiä kaupungissamme”, selventää Nieminen.

Teollisuusalue on saanut kansainvälistä kiinnostusta.

Nieminen muistuttaa, että teollisuus lisää teollisuutta. Kun alueelle sijoittuu ensimmäinen yritys, voi moni toimija seurata nopeallakin aikataululla perästä.

”Ensimmäinen sijoittuja auttaa tuomaan muitakin yrityksiä alueelle. Kokemäen teollisuusalue on jopa koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen, eikä vielä osata edes arvata, minkä alan tai kokoluokan yritys saattaa alueesta Æsirin lisäksi kiinnostua.”

Fakta

Kokemäen uusi teollisuusalue

  • Yli 16 hehtaarin alue, joka rakentuu Katilan ja Kirkkokallion alueelle. Alue on tällä hetkellä maatalouskäytössä ja sen kaavoitus teollisuusalueeksi valmistunee kesällä.

  • Sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella valtatie 2:n ja junaradan vieressä. Hyvä sijainti mahdollistaa niin ihmisten kuin tuotteiden kuljettamisen.

  • Kansainvälinen akkuteollisuusalan yritys Æsir Technologies Inc suunnittelee nikkelihydroksidilaitoksen sekä akkutehtaan rakentamisesta alueelle. Rakentamisesta tehtiin viime vuonna aiesopimus.

Lue myös:

Paikallinen puu muuttuu Kokemäellä kaukolämmöksi

Maria muutti Helsingistä Kokemäelle ja työllistyi kuntakokeilun avulla

Kokemäki kouluttaa ja osaa yhteishenkeä unohtamatta – Tutustu kaupungin oppilaitoksiin

Lue myös: