MainosKokemäen kaupunki

35 miljoonan muovikassin verran säästettyä muoviroskaa – Kestävää liiketoimintaa Kokemäellä

Vastuullisuus on ollut osa Sinituotteen konseptia jo kymmeniä vuosia. Kuluttajille ei valmisteta mitään turhaa, ja erilaiset vaihto-osat ovat keskeisessä roolissa kestävässä liiketoiminnassa.

Peräti 80 prosenttia Sinituotteen tuotteista valmistetaan Suomessa omilla tehtailla. Sinituotteelle on kunnia-asia luoda työtä Suomeen.


22.4.2022 12:50

SINI-tuotevalikoiman ydin on ollut jo 30 vuoden ajan SINI-järjestelmä, jossa yhteen varteen voi liittää kaikki ne siivousvälineet, joita kuluttaja tarvitsee. Valtaosa SINI-tuotteista valmistetaan Suomessa, muun muassa Kokemäellä sijaitsevassa tehtaassa.

”Emme halua myydä tai valmistaa yhtään turhaa tuotetta, ja sen vuoksi vara- ja vaihto-osien valikoima on erityisen suuri. Kuluttaja voi uusia vain kuluneen osan, ja se sopii aina jo kotona oleviin vanhoihinkin tuotteisiin”, kertoo Sinituotteen tuotantojohtaja Jukka Heiska.

”Olemme tehneet hiilijalanjäljen pienentämisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi.”

Yrityksen designfilosofiaan kuuluu, että kuluvat osat pitää voida vaihtaa. Monelle tuttuja, vaihtopäisiä tiskiharjoja on muun muassa valmistettu jo 20 vuotta.

”Vaihtopäiden ansiosta me ja kuluttajat olemme säästäneet turhaa muoviroskaa jo yli 35 miljoonan muovikassin verran”, Heiska luonnehtii.

Kierrätysmuovi on tärkeä korvaaja uudelle muoville

Muovi on edullinen ja monikäyttöinen materiaali, mutta siitä on muodostunut myös ongelma ympäristölle. Nykyään muovia osataan jo kierrättää ja kierrätetystä muovista voidaankin valmistaa vastuullisempia vaihtoehtoja erilaisille tuotteille.

Fakta

Tiesitkö?

  • 80 prosenttia Sinituotteen tuotteista valmistetaan Suomessa.

  • 5 prosenttia tehtaissa käytetystä sähköstä syntyy aurinkovoimalla.

  • Valmistuksessa käytetystä muovista 45 prosenttia on kierrätysmuovia.

  • Tavoitteena kasvattaa kierrätysmuovin osuus sataan prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Muovi on Sinituotteelle tärkein raaka-aine. Tällä hetkellä peräti 45 prosenttia yrityksen tuotteista voidaan valmistaa kierrätysmuovista. Kierrätysmuovin edut ovat selvät: sen käyttö aiheuttaa 57 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin neitseellisen muovin. Kierrätysmuovin loppukäyttäjänä Sinituote on tärkeä osa muovin kiertotaloutta Suomessa.

”Toistaiseksi suurin haaste on ekologisempien raaka-aineiden saatavuus ja niiden sopivuus ja kestävyys teknisempiin tuotteisiin. Raaka-aineet onneksi kehittyvät jatkuvasti, ja myös meillä tehdään aktiivista testaustyötä”, Heiska kertoo.

Kuluttajat suhtautuvat vastuullisesti tuotettuihin tai ekologisempiin tuotteisiimme erittäin myönteisesti. SINI Tiskiharjoja voi tänä päivänä ostaa ainoastaan kierrätetystä muovista valmistettuna.

Yritystoimintaa hiilineutraalisti ja yhteisö huomioiden

Sinituotteelle on sydämen asia, että heidän valmistamansa tuotteet ovat laadukkaita ja kestävät käytössä pitkään. Jokainen uusi tuote testataan ennen myyntiin tuloa niin, että tuote varmasti toimii ja kestää käytössä kuten pitääkin.

”Toistaiseksi suurin haaste on ekologisempien raaka-aineiden saatavuus ja niiden sopivuus ja kestävyys teknisempiin tuotteisiin.”

Sinituotteen tehtaalla Kokemäellä vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota monin eri tavoin. Tuotteet valmistuvat hiilineutraalisti, ja 15 prosenttia käytetystä sähköstä tuotetaan aurinkovoimalla. Lisäksi tuotteiden pakkaamiseen pyritään käyttämään mahdollisimman vähän materiaalia. Lisäksi kaikki oma jäte kierrätetään, eikä tehtaalta lähde kaatopaikalle yhtään sekajätettä.

Kokemäellä sijaitsevan tehtaan yhteydessä toimii myös tehtaanmyymälä, joka on avoinna tiistaisin klo 10–17.

Kotimaisuus on yksi yrityksen valttikorteista.

”Käytämme mielellämme kumppaneina kotimaisia yrityksiä ja hankimme raaka-aineet Suomesta. Pyrimme myös kantamaan kortemme kekoon yhteiskuntaa tukemalla. Olemme olleet mukana esimerkiksi Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjassa jo 13 vuoden ajan. Lisäksi olemme osallistuneet erilaisiin projekteihin kuten vanhuksien, sotaveteraanien ja lastensairaalan tukemiseen”, Heiska kuvailee.

Sinituotteella on myös oma kouluprojekti Afrikan Tansaniassa. Kouluprojektista löytyy lisätietoa täältä.

Fakta

Vihreän siirtymän Kokemäki

Kokemäki edistää toiminnallaan Euroopan Unionin vihreän kehityksen ohjelman mukaisia tavoitteita. Kaupunki sitoutuu strategiassaan puhtaan energian käytön lisäämiseen alueellaan ja panostaa hankinnoissaan pitkäikäisempiin tuotteisiin, jotka mahdollistavat kierrätyksen ja uudelleen käytön.

Lue myös:

Kokemäen uusi yrityskeskittymä tuo töitä ja palveluita kaupunkiin

Paikallinen puu muuttuu Kokemäellä kaukolämmöksi

Maria muutti Helsingistä Kokemäelle ja työllistyi kuntakokeilun avulla

Lue myös: