MainosKokemäen kaupunki

Vesipedon osoite on lähdejärvi, jonka rannoilla on puuhaa koko perheelle: golfaa, suppaa, fillaroi, anna frisbeelle kyytiä ja hei – Pomppulinnaan pääsevät myös aikuiset

Kokemäen Pitkäjärvi hiekkarantoineen ja hyppytorneineen pitää kokea. Vesi lämpenee nopeasti jopa 25-asteiseksi, mutta lähdekohdissa uimari tuntee viilehtävän ”pohjasuihkun”. Vesi-ilojen lisäksi alueella on paljon puuhaa kaikenikäisille.

Aki, Taina, Mika ja Nina kutsuvat käymään Pitkäjärvellä – kesäkivaa riittää niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kaveriporukoille. Myös karvakaverit ovat tervetulleita omalle koirarannalle.


Pitkäjärven hiekkarannalla on hyvät pukukopit ja mikä parasta viiden metrin hyppytorni. Ranta on matala, mutta keskemmällä syvenee, joten tornista voi ponkaista sulavasti pää edellä tai kohnosti omalla pellehyppytyylillä.

Kun isoimmat pulikointihalut on tyydytetty, kannattaa lähteä tutustumaan alueeseen tarkemmin.

Taina rohkaisee kokeilemaan SUP-lautaa. ”Autamme sinua valitsemaan oikeat välineet. Pääset hyvin alkuun ja saat suppailusta kaiken ilon irti.”

Heittoihin lisää metrejä – bujaazzz!

”Frisbeegolf sopii koko perheelle. Meiltä saa juuri oikeat kiekot ja tekniikkavinkit kaupan päälle,” Fribakin Aki Söderlund kannustaa.

Lähes 70-metrisessä hallissa on helppo harjoitella heittoja.

”On mahtavaa seurata, kun oikealla kiekkovalinnalla ja pienellä tekniikan viilauksella harrastaja saa heittoon kymmeniä metrejä lisää pituutta. Samalla into ja motivaatio kasvavat.”

Kokemäki-päivänä on luvassa pituusheittonäytös. Ammattilaiset vippaavat kiekkoja joen yli, ja odotettavissa on jopa 170-metrisiä heittoja.

Tiesitkö? Akin putiikissa on valittavana noin 4 000 kiekkoa. Löydät varmasti juuri sinulle parhaan.

Historian havinaa: metsägolfia tiedossa

Pitkäjärvellä on monipuolinen golfharjoittelukeskus.

”Pelaamaan tai harjoittelemaan pääsee aina, kun Akin putiikki on auki. Meiltä saa myös opastusta ja ohjausta lajiin. Golf on koko perheen harrastus”, vinkkaa Pitkäjärvi Golf Oy:n Nina Rajainmäki.

Nina on toteuttamassa pitkäaikaisen haaveensa.

”Alueella on ollut 1940-luvulla kartanon metsägolfkenttä. Perheemme on suunnitellut 9-reikäisen kentän Pitkäjärven mäntymetsään. Kenttä on pohjavesialuetta, joten viheriöt ja avauspaikat tehdään tekonurmesta.”

Vinkki Golfkeskuksessa on myös sisäbunkkeri, jossa voi harjoitella haastavia hiekkalyöntejä.

Nyt saavat kanervikko ja sammalet kyytiä! Nina pyörittää Pitkäjärven golfharjoittelukeskusta ja suunnittelee metsägolfkenttää.

Fillari alle ja maastoon

Pitkäjärveltä saa vuokrata SUP-lautoja ja kanootteja sekä tavallisia ja sähköpyöriä. Sähkökäyttöinen fatbike sopii haastavimpiin maastoihin. Tarjolla on fillarit myös perheen pienimmille.

Mika Lavonius Pitkäjärven Vapaa-ajankeskuksesta suosittelee maastoreittejä kaiken tasoisille pyöräilijöille.

”30 kilometrin pituinen Hiipireitti lähtee Pitkäjärveltä ja kulkee Harjavallan Hiittenharjulle. Se on hyvin merkitty ja tarjoaa paljon nähtävää. Taukopaikkoina toimivat Palojärven ja Piikajärven laavut.”

Hiekkakangasmaastossa on tarjolla paljon kiinnostavia, haasteellisiakin valintoja.

”Oma suosikkini on kivikkoinen, hieno mäki Järilänvuorella”, Mika vinkkaa.

Vinkki Palojärven laavulla on tulisija ja polttopuita retkeilijöitä varten.

Pyöräile rannassa, metsässä tai vaikka kalliomaastossa. Mika oma suosikki on kivikkoinen mäki Järilänvuorella.

Herkkuöverit sallittu!

”Tiedämme, miten hauskaa pomppulinnassa temmeltäminen on, joten hankimme tänne aikuisten mallin. Myös polkuautot ovat kaikenikäisille”, Taina Eskola Vapaa-aikakeskuksesta kertoo.

Keskuksessa on kolmikerroksinen Weranta-terassiravintola, jonka yläkerrassa on katettu terassi. Jos omien eväiden puputus maistuu puulta, Werannalla voi nauttia huikopalaa tai vetää herkkuöverit.

Suositus: Kokeile kotimaisen Jymy-jäätelötehtaan tötterömakuja, esimerkiksi suolakinuskimaitosuklaata. Mmmm.

Pitkäjärvi on valmis kesään! Hieno hiekkaranta, puhdas vesi, vesihyppytorni ja hyvä pukuhuoneet ovat uimarin unelma. Lisäksi tarjolla on paljon muuta mukavaa tekemistä kaikenikäisille.

Koirat mukaan hauskanpitoon

Vapaa-ajankeskuksessa on monen muun mukavan lisäksi rantasauna ja laavu. Perheen karvakaverit ilahtuvat seuraavasta vinkistä: SUP-vuokraamon vieressä oleva pieni hiekkaranta on varattu koirille.

Ohoh! Vapaa-ajankeskuksen SUP-laudalla päästellään myös Koskinen-dekkarisarjassa.

Luvassa oma retkeilylava

Retkeilijöitä palvelee vastaisuudessa myös Hiipireitin lähtöpaikan kohdalla oleva Pamauksen tanssilava. Peipohjan kyläyhdistyksen tavoitteena on tarjota lava retkeilijöiden käyttöön sateensuojaksi ja eväspaikaksi. Myös vessat ovat kulkijoiden käytössä.

Info

Kokemäki – kiva kesäkaupunki

  • Suunnittele kohteesi etukäteen tai lähde reissuun sen kummemmin valmistelematta.

Kaupungin matkailuinfopisteet:

Lue myös:

Kokemäki-päivä rakentuu Tulkkilaan kesäkuussa – mukana Suvi Teräsniska ja Ernest Lawson

Yhteisillä arvoilla entistä kierrättävämpi arki

Haaveissa huvila ja huussi? Näin vältät luparuuhkan, saat valmista aikataulussa eikä hintakaan hirvitä

Lue myös: