“Enemmän on enemmän. Ei pidä himmailla tekemistään, vimmalla vaan eteenpäin!” Digiosaamista kehittämällä vauhtia markkinointiin ja myyntiin! - Satakunnan yrittäjät - Sydän-Satakunta
MainosSatakunnan Yrittäjät

“Enemmän on enemmän. Ei pidä himmailla tekemistään, vimmalla vaan eteenpäin!” Digiosaamista kehittämällä vauhtia markkinointiin ja myyntiin!

Omaa digiosaamistaan kehittämällä ja tarttumalla rohkeasti uusiin tilaisuuksiin, voi löytää ihan uusia keinoja saada asiakkaita. Helena innostui todella oman yrityksensä kehittämisestä ja huomasi tarkastelevansa omaa yritystoimintaansa ihan uudesta näkökulmasta omaa osaamistaan kehittämällä.


1.5. 6:00

Diplomikosmetologi ja pukeutumisneuvoja Helena Suominen osallistui Vauhtia Satakunnan digibisneksiin -hankkeeseen ja sai siitä kipinän oman digimarkkinointinsa kehittämiseen, mikä kantaa edelleen.

– On mahtavaa huomata innostuvansa edelleen uusista asioista. Hankkeeseen osallistuttuani ymmärsin, että kokenutkin yrittäjä pystyy pysymään kehityksen matkassa ja vauhdissa mukana ja että niin kannattaakin tehdä.

Digitaalisen markkinoinnin kehittäminen nousi myös esiin tärkeimpänä muutostarpeena Suomen Yrittäjien vuonna 2019 teettämässä tutkimuksessa.

Digiosaamisesta on tullut kilpailuetu

Digiosaamisen kehittäminen on noussut kriittisen tärkeään rooliin ja erityisesti nyt koronan myötä siitä on tullut myös kilpailuetu. Suomen yrittäjien 2019 teettämän tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia yrityksistä määritteli digitalisaatiolla olevan merkitystä omaan liiketoimintaan ja kolme neljästä yrityksestä onkin kehittänyt omaa digiosaamistaan.

Digi- ja väestötietoviraston koostamassa Yritysten ja yhteisöjen digiosaaminen katsannossa 2020 todettiin, että digitaalinen tuki voidaan nähdä paitsi digitaitojen, myös yrityksen tai yhteisön kokonaisvaltaisen toiminnan tavoitteellisena kehittämisenä niin, että lisääntyneet digitaidot muuttuvat yrityksen voimavaraksi ja kilpailueduksi.

Yrittäjävalmentaja Tytti Laineen vetämän Vauhtia Satakunnan digibisneksiin -hankkeen tavoitteena onkin tukea ja kehittää maaseudun yritysten digiosaamista.

Vauhtia Satakunnan digibisneksiin -hanke

● Tavoitteena auttaa satakuntalaisia Porin ja Rauman kaupunkikeskustojen ulkopuolisia pienyrityksiä kehittämään liiketoimintaansa digitaalisuuden avulla, kokemaan onnellisuutta yrittäjyydestään ja menestymään taloudellisesti.

● Hanke saa rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja Satakunnan ELY-keskukselta.

● Satakunnan Yrittäjät on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

● Hankkeen hallinnoija Develooppi Oy.

vauhtiadigibisneksiin.fi

Aikaa osaamisen kehittämiselle

Suomen Yrittäjien (2019) teettämän tutkimuksen mukaan ajan puute on yrittäjien yleisin haaste liittyen digiosaamisen kehittämiseen.

Tytti Laineen mukaan oman osaamisen kehittäminen vaatii kyllä hieman aikaa ja ainakin sitä, että tekee tilaa kehittämiselle omasta allakastaan ja pitää sitä oikeasti tärkeänä. Oman toiminnan aikasyöppöjen kriittinen tarkastelu voisi olla yksi keino vapauttaa aikaa myös oman digiosaamisen kehittämiseen. Oman digiosaamisen kehittäminen on investointi tulevaisuuteen.

Helena on alkanut hyödyntää hiljaisempia hetkiä liikkeessään Säkylässä digitaalisen markkinoinnin edistämiseen.

– Asiakkaita ei ole koko aikaa käsissä, joten miten hyödyllistä onkaan käyttää väliaikoja tulevan suunnitteluun ja tekoihin.

Yrittäjävalmentaja Tytti Laine kannustaa yrittäjiä panostamaan omaan osaamiseensa ja yrityksensä kehittämiseen. Jokaisella meistä on 24 tuntia vuorokaudessa - loppu on kiinni siitä, mihin ajan käyttää.

Osaamisen kehittäminen vaatii myös ripauksen rohkeutta

Rohkeuden ei tarvitse tarkoittaa mitään suurta, vaan se voi tarkoittaa uskallusta tarttua eteen tuleviin tilaisuuksiin tai ainakin harkintaa ja punnitsemista ennen kuin sanoo suoraan ei.

Uusien asioiden kokeileminen vaatii aina vähän rohkeutta. Harvoin olen kuitenkin kuullut, että joku olisi katunut uusien asioiden kokeilemista. Aina niistä oppii jotain, sanoo Tytti Laine.

Rohkeutta on myös pyytää ja hankkia apua, jotta ei tarvitse yksin tuskailla digiosaamiseen liittyvien asioiden kanssa. Kaikkea ei todellakaan tarvitse tehdä itse tai yksin.

– Olen todella iloinen, että minulla oli rohkeutta lähteä kehittämään omaan digiosaamistani. Muuten olisin aika hukassa ja tietämättömämpi siitä, mitä kaikkea somessa ja erilaisilla sovelluksilla voi saada aikaan. Nyt osaan käyttää eri markkinointikanavia ja myös huomata mikä toimii ja mikä ei, Helena kertoo.

Hankkeeseen osallistuminen on vahvistanut yrityskuvaa sekä minua sen keulassa, kertoo Upeanainen-liikettä Säkylässä pitävä Helena Suominen. Helenan meikattavana Anne-Maija Saarinen.

Rahallinen panostaminen omaan digiosaamiseen kannattaa

Mitä pienempi yritys sitä tärkeämmäksi koettiin nimenomaan oman digiosaamisen kehittäminen Suomen Yrittäjien teettämässä tutkimuksessa.

On ilahduttavaa, että yksin- ja pienyrittäjät näkevät oman osaamisen kehittämisen näin tärkeäksi, toteaa yrittäjiä valmentava Tytti Laine.

Kyse on niin kriittisen tärkeästä asiasta, että oman digiosaamisen kehittämiseen kannattaa sijoittaa ajan lisäksi myös vähän rahaa, vaikka tuntuisikin vaikealta sitä siihen välillä irrottaa. Pieni panos nyt kuitenkin auttaa siihen, että myyntiä saa myös tulevaisuudessa, sanoo Tytti Laine.

Helena on saanut Vauhtia Satakunnan digibisneksiin -hankkeesta rahoilleen vastinetta sekä paljon apua ja hyötyä omaan digiosaamiseensa

– Hankkeesta saamani tuen ja hyödyn rahallinen arvo on suunnilleen yhden kuukauden liikevaihdon verran eli moninkertainen verrattuna siihen, mitä osallistumisestani maksoin.

Rahallinen panostus omaan digiosaamiseen maksaa itsensä takaisin. Mikä olisikaan arvokkaampaa pääomaa kuin oma osaaminen ja varmuus omaan tekemiseen sekä asiakkaiden helpompi löytyminen netistä, kysyy Tytti Laine.

Tilaisuus uudenlaiseen ja edulliseen markkinointiin sosiaalisessa mediassa

Vauhtia Satakunnan digibisneksiin -hanke toteuttaa Löydä & osta läheltä -nettimessut Facebookissa 21.–23.5.2021. Nettimessut ovat helppo ja edullinen tilaisuus tulla vauhdittamaan myyntiä ja saamaan lisää näkyvyyttä somesta.

Lue lisää osoitteesta www.lahelta.fi ja tule mukaan näytteilleasettajaksi! Vauhtia Satakunnan digibisneksiin -hankkeen messutiimi tukee sinua markkinoinnissasi, joten yksin ei tarvitse pähkäillä, mikä on paras tapa markkinoida ja saada konkreettista kauppaa aikaiseksi - jopa juuri sen verran, kuin toivot!

Tarjoamme hankkeemme puitteissa myös yrityskohtaista tukea digiosaamisen kehittämiseen. Ota rohkeasti meihin yhteyttä sähköpostitse tytti.laine@develooppi.fi tai lue lisää www.vauhtiadigibisneksiin.fi, jos kaipaat tukea ja apua yritystoimintasi digitalisaatioon!

Löydä & osta läheltä -nettimessut

● Facebookissa 21.–23.5.2021 toteutettavat messut.

● Tarjolla satakuntalaisten yrittäjien tuotteita ja palveluita sekä inspiroivia tietoiskuja ja luentoja eri aiheista sekä mahtavia tarjouksia, vinkkejä ja tärppejä, uutuuksia, huippuesiintyjien livelähetyksiä ja paljon muuta!

● Yrityksille ja yhdistyksille tarjolla näytteilleasettajan paikka erikoishintaan 5.5. asti.

● Messuvieraille tapahtuma on maksuton.

● Varaa paikkasi näytteilleasettajaksi tai messuvieraaksi osoitteesta www.lahelta.fi

Lue myös: