Satakunnan vuoden yrittäjä teki ensimmäiset kauppansa 15-vuotiaana - Satakunnan yrittäjät - Sydän-Satakunta
MainosSatakunnan Yrittäjät

Satakunnan vuoden yrittäjä teki ensimmäiset kauppansa 15-vuotiaana

Satakunnan Yrittäjät myönsi vuoden 2021 maakunnalliset yrittäjäpalkinnot. Vuoden yrittäjä luotsaa romun ja jätteen tukkukauppaa Eurajoelta.


18.12.2021 10:07

Juuso Luodesmeri myi romua jo rippikouluikäisenä. Myöhemmin hän alkoi pohtia, olisiko alasta jopa ammatiksi ja perusti yrityksen heti armeijan jälkeen.

”Niistä olen eniten itse nauttinut, kun olen nähnyt, että sekä asiakas että itse olemme pärjänneet”, Luodesmeri kertoo onnistumisistaan.

Eurajoen Romun päätoimiala on romun ja jätteen tukkukauppa. Yritys kerää ja kierrättää erilaisia kierrätysmateriaaleja, joista pääaineena on metalli. Kierrätetty metalli jalostetaan valimojen ja terästeollisuuden raaka-aineeksi. Kierrätysmateriaaleja on useita ja niiden määrä on jatkuvassa kasvussa.

Materiaaleista 95 % menee vientiin useaan maahan kuten Intiaan, Turkkiin, Pakistaniin, Kiinaan, Saksaan, Ruotsiin, Belgiaan ja Malesiaan.

”Yrityksen ja konsernin liikevoitto on merkittävä ja ollut pitkään hyvä, myös korona-aikana. Toiminta on ollut kasvussa ja tuloskunto pysynyt hyvänä”, perustelee toimitusjohtaja Markku Kivinen Satakunnan Yrittäjistä.

Luodesmeri on palkittu aiemminkin. Vuonna 2008 hän sai Satakunnan vuoden nuoren yrittäjän tunnustuksen ja samana vuonna hänet valittiin myös koko Suomen vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

"Juuso on yrittäjyyden vahva esikuva ja loistava verkostoituja. Verkostoituminen onkin yksi tärkeimmistä yrittäjyyden voimavaroista. Juuson toiminta on rohkeaa ja ennakkoluulotonta, mutta kuitenkin määrätietoista”, Kivinen kuvailee.

Tutustu yrittäjän taipaleeseen yllä olevalta videolta. Video käynnistyy klikkaamalla pääkuvaa.

Eurajoen Romu Oy

  • pääomistaja Juuso Luodesmeri

  • perustettu 1994

  • päätoimiala on romun ja jätteen tukkukauppa

  • kerää ja kierrättää erilaisia kierrätysmateriaaleja

  • pääaineena metalli, joka jalostetaan valimojen ja terästeollisuuden raaka-aineeksi

  • viennin osuus 95 %

  • Eurajoki Group Oy -konsernissa 100 työntekijää

  • konsernin liikevaihto 100 m€, josta Eurajoen romun 70 m€

Lue myös: