MainosSatakunnan Yrittäjät

Satakunnan vuoden perheyritys: ”Vanhassa navetassa aloitettiin”

Satakunnan Yrittäjät myönsi vuoden 2021 maakunnalliset yrittäjäpalkinnot. Vuoden perheyrityksen juuret ovat honkajokelaisella tilalla.


22.12.2021 19:42

Erkki ja Aino Isokaski ryhtyivät viljelemään porkkanaa ja lanttua viitisenkymmentä vuotta sitten. Myöhemmin he laajensivat tuotevalikoimaa valmiiksi pestyihin ja pilkottuihin keittojuureksiin, ja saivat toiminnan vakiintumaan ympärivuotiseksi.

Nykyään Isokaski Oy:llä on tuotteita on jo kolmisenkymmentä. Sukupolvenvaihdos toteutettiin onnistuneesti vuonna 2001 ja nykyisin yritystä johtaa perustajien poika Jukka Isokaski.

”Olen itse pienestä asti kasvanut yritystoimintaan mukaan. Ei siinä ole muita ajatuksia tullut välillä mieleen”, Jukka Isokaski kertoo.

Isokasken keittojuureksia, uunijuureksia ja juuressuikaleita myydään laajasti K-ryhmän ja S-ryhmän kaupoissa sekä Isokasken omalla että kauppojen tuotemerkeillä.

Yrityksen uudistumiskyky ja toimitusvarmuus sekä tuotteiden korkea laatu ovat pysyneet vahvoina kautta vuosikymmenien. Monet koneista on suunniteltu itse vastaamaan juuri omia tuotantotarpeita.

”Isokaskella päästiin 90-luvun rajun laman läpi päättäväisyydellä ja sopivalla itsepäisyydellä. Perheyritys onkin osa loistavaa satakuntalaista ruokatuotantoketjua ja yhä uudet perheet saavat nauttia paikallisista kasviksista, kiittää Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Isokasken perhe tunnetaan Honkajoella yrittäjyyden perikuvana. Perustajien työ näkyy tilalla vahvana ja myös seuraava sukupolvi uskoo liikeideaan ja tuotteisiin.

"Peruskoulun jälkeen opiskelin maatalousoppilaitoksessa. Armeijan jälkeen on tarkoitus jatkaa agrologiopintoja. Sitten tulen tähän kotitilalle ja yritykseen jatkamaan, Jukan poika Ville Isokaski toteaa.

Tutustu yrittäjän taipaleeseen yllä olevalta videolta. Video käynnistyy klikkaamalla kuvaa.

Satakunnan vuoden perheyritys

Isokaski Oy

  • 30 eri tuotetta

  • 16 työntekijää

  • liikevaihto 3,1 m€

  • tuotteiden jalostuksessa käytetään omaa, puhdasta porakaivovettä

  • suuri osa laitteiden energiasta saadaan auringosta

Lue myös: