MainosSatakunnan Yrittäjät

Vuoden yksinyrittäjä: ”Pienellä paikkakunnalla kaikki tukevat toisiaan”

Satakunnan Yrittäjät myönsi vuoden 2021 maakunnalliset yrittäjäpalkinnot. Vuoden yksinyrittäjänä palkittu Henna Viikilä toteutti lapsuuden haaveen.


22.12.2021 19:45

Yrittäjä Henna Viikilä haaveili jo kouluikäisenä omasta hevostilasta. Vuonna 2008 tämä haave sai käsinkosketeltavan muotonsa Viikilän Hevostilana.

Hevostilalla kasvatetaan hevosia ja viljellään heinää. Tilan palveluja ovat hevosten täysylläpitopaikat, ratsastustunnit ja leiritoiminta, sosiaalipedagoginen hevostoiminta sekä erityisryhmäkerhot.

”Ehkä suurin onnistumisen hetki yrittäjänä oli se, kun uskalsin ottaa riskin investoida tähän maneesiin täällä keskellä metsää”, Viikilä kertoo.

Henna Viikilällä on yli 30 vuoden kokemus hevosten parissa ja hän on myös kouluttanut itseään yrittäjänä ollessaan. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutuksen myötä hän haluaa auttaa syrjäytymisen vaarassa olevia sekä erityisryhmiä.

”Minulla on ollut sellainen motto, että joka vuosi on keksittävä jotain uutta. Jonakin vuonna se uusi juttu oli esimerkiksi maastovaellukset.”

Henna on Merikarvialla tunnettu luotettavuudesta ja positiivisesta asiakaspalvelusta. Hän on myös aktiivinen yrittäjien ja kunnan välisessä yhteistyössä.

”Uusiutumiskykyisenä hän keksi korona-aikana uusia toimintatapoja. Tulevaisuus näyttää hyvältä”, Markku Kivinen perustelee vuoden yksinyrittäjän tunnustuksen taustoja.

Tutustu yrittäjän taipaleeseen yllä olevalta videolta. Video käynnistyy klikkaamalla kuvaa.

Satakunnan vuoden yksinyrittäjä

Viikilän Hevostila

  • perustettu 2008

  • liikevaihto 77 000 € (2020)

  • oma maneesi Peipun Areena

  • eritystä: sosiaalipedagoginen hevostoiminta

  • yrittäjä suorittanut Laatutonni-koulutuksen

  • osallistunut Green Care Merikarvia -yritysryhmähankkeeseen

Lue myös: