Viestit: Miksi hirvenliha on kalliimpaa kuin kananmunat, vaikka sen hankkiminen on helppoa ja halpaa? Sen kun käyt ampumassa. - Puheenvuoro - Sydän-Satakunta

Viestit: Miksi hirvenliha on kalliimpaa kuin kananmunat, vaikka sen hankkiminen on helppoa ja halpaa? Sen kun käyt ampumassa.

4.11.2018 11:00

Kokemäellä teatteriesitys Viimeinen sikari oli upea, kiitos siitä. Toivottavasti katsojia riittää, tämän tason kulttuuria on täällä harvoin tarjolla.

Nyt kun on hirvenmetsästyksen aika, niin sen lihan hinnan luulisi olevan nyt halvimmillaan, mutta kun ei vaan niin ole? Kaupassa sen kilohinta on 20 ja 40 euron välillä. Kyllä on kilohinnalla eroa kun sitä vertaa vaikka kananmuniin, joita saa 2 euroa kilo. Hirvenlihan hankkiminen on hyvin helppoa kun metsästäjät käyvät metsässä sen ampumassa ja sitten seuraa lihan myyntikuntoon laittaminen. Hirville ei ole tarvinnut rakentaa kallista tuotantorakennusta eikä ole minkäänlaisia ruokintakuluja. Mutta kananmunantuottajan on ensin rakennettava kallis kanala ja siihen kasvatettava kanat ruokkimalla että munantuotanto voi alkaa. Jos on hirvenlihan ja kananmunien kilohinnoissa suuri ero niin "tuotantohinnoissa" sitä sitten vasta paljon on? Re.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset