Hyväksytään toisemme – ”Samanaikaisesti kuitenkin monin tavoin tuomitaan ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin itse olemme tai jotka ajattelevat asioista eri tavalla” - Puheenvuoro - Sydän-Satakunta

Hyväksytään toisemme – ”Samanaikaisesti kuitenkin monin tavoin tuomitaan ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin itse olemme tai jotka ajattelevat asioista eri tavalla”

Eiköhän tähän maailmaan mahdu monenlaista tallaajaa – annetaan kaikkien kukkien kukkia, lukija kirjoittaa.­

22.10. 8:00

Nykyään puhutaan paljon siitä, että pitäisi hyväksyä toisemme sellaisina kuin olemme. Samanaikaisesti kuitenkin monin tavoin tuomitaan ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin itse olemme tai jotka ajattelevat asioista eri tavalla.

Nostan esiin pari asiaa erityisesti: Esimerkiksi ylipainoisia katsotaan monesti pitkin nenänvartta. Heitä myös arvostellaan ja kehotetaan laihduttamaan. Eikö se ole eräänlaista vihapuhetta ja rasismia? Vertailukohdaksi esimerkki: Jos tummaihoista arvostellaan hänen ihonvärinsä vuoksi ja joidenkin mielestä hän on vääränlainen, niin eikö samalla ajattelutavalla ylipainoinen, jota arvostellaan hänen ulkoisen olemuksensa takia ja kehotus laihduttaa, osoita sen, että arvostelijoidensa mielestä hänkin on vääränlainen?

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset