Lasten liikuntaharrastukset vievät vanhempien rahat ja vapaa-ajan – Kolmen lapsen perheessä kolikot lasketaan tarkkaan: ”Pelkästään bensoihin menee yli 800 euroa kuussa”

Lähes kaikkien liikuntaharrastusten kustannukset ovat nousseet viime vuosien aikana. Kolmilapsisessa Luoman perheessä lajeja on niin paljon, että enempään ei riittäisi aika eikä raha.

Nakkilalaisperheessä aika ei käy pitkäksi. Matti ja Virpi Luoma uskovat monipuoliseen harrastamiseen, joten Valtterilla, Vernerillä ja Vanessalla on jokaisella useampi liikuntaharrastus. Harrastuksiin kuluu reilusti rahaa, ja joka lajiin pitää hankkia vaatteita oman seuran väreissä. ”Urheiluperheessä myös pyykkikone pyörii useammin ja ruokaa kuluu paljon, mikä näkyy kauppakuitissa”, Virpi toteaa.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastusten kustannukset ovat kasvaneet viime vuosina. Joidenkin suosikkilajien kustannukset ovat jopa kaksinkertaistuneet, ja lähes kaikkiin lajeihin menee nyt enemmän rahaa kuin muutama vuosi sitten.

Nakkilalaisessa Luoman perheessä on kolme lasta, joilla jokaisella on useita urheiluharrastuksia. Vanessa, 7, harrastaa telinevoimistelua, yleisurheilua ja tanssia, ja Verneri, 11, ja Valtteri, 13, harrastavat jääkiekkoa, jalkapalloa ja yleisurheilua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos