Kiukaisten Ilona Mäkipere, 17, kaksoisvoittoon esteratsastuksen hallimestaruuksissa – Yhteistä taivalta voittoratsun kanssa vain kaksi kuukautta

Iikka Mäkipere
Kiukaisten Ilona Mäkipere, 17, kaksoisvoittoon esteratsastuksen hallimestaruuksissa – Yhteistä taivalta voittoratsun kanssa vain kaksi kuukautta

Ilona Mäkipere vastaanottamassa palkintoa hevosellaan Goombay Dancer.

Kaisa YlhäinenEura

Euran Kiukaisissa asuva Ilona Mäkipere, 17, ratsasti hevosillaan sekä kultaa että toiselle sijalle nuorten esteratsastuksen hallimestaruuksissa Ypäjällä sunnuntaina. Sääntöjen mukaan mitalin voi saada vain yhdellä hevosella, joten hopea meni viron Ketlin Ramjalgille.

Satakuntalaisilla oli muutenkin hyvä päivä, sillä samaa huittislaista Ratsastusseura Varsaa edustava eurajokelainen Marjut Tuliniemi kisasi samassa mestaruusluokassa viidenneksi hevosellaan Urano.

Ilona Mäkiperen voitto tuli 13-vuotiaalla ruunalla Goombay Dancer, ja luokan toiselle sijalle hän ratsasti 8-vuotiaalla tammallaan Chiva. Kilpailu käytiin 135 sentin tasolla.

– Tammaan oli kyllä kova luotto, mutta ruuna on ollut minulla vastaa kaksi kuukautta, joten ajattelin, että mennään fiiliksen mukaan, Mäkipere sanoo.

Mäkipere on ollut keväällä kolme kuukautta treenaamassa kansainvälisellä tasolla kilpailevan Mikko Mäentaustan luona Saksassa. Sinänsä voitto ei tullut Mäkiperelle yllätyksenä.

– Aina lähdetään voittamaan, kun kilpailuihin lähdetään, hän nauraa.

Viimeistä kauttaan juniorina kilpailevan Mäkiperen tavoitteena ovat tänä vuonna ainakin SM- ja PM-kilpailut sekä nuorten GP-sarja.

Nuorten satakuntalaisten joukossa on tällä hetkellä useita nousevia ratsastajalupauksia. Esimerkiksi eurajokelainen juniori Petra Mattila valtasi viime vuoden Lounais-Suomen aluerankingissa sekä ensimmäisen että toisen sijan. Viikko sitten lauantaina hän sijoittui toiseksi 120 sentin Junior Trophy -luokassa Tampereen hevosmessuilla hevosella Guinevere.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: