Rakennepurku M&K sekä Huonekaluliike Ylinen vuoden yritykset Harjavallassa ja Kokemäellä - Uutiset - Sydän-Satakunta

Purkaminen ja kalustaminen saivat tunnustusta Harjavallassa ja Kokemäellä

Rakennepurku M&K osallistui Porin Karjarannan asuntomessualueen purkuun 2016.

25.11.2017 20:00

Kokemäen ja Harjavallan yrittäjäyhdistykset juhlivat ensimmäistä kertaa yhteisiä pikkujouluja Kokemäen Seuratalossa. Juhlien kohokohta oli luonnollisesti vuoden yrittäjäpalkintojen julkistaminen.

Harjavallan Vuoden yrittäjäksi valittiin Rakennepurku M&K Oy, jonka päätoimiala on kokonais- ja rakennepurkujen teko. Toimitusjohtaja Mika Mäntylä ja hallituksen puheenjohtaja Ari Kotti perustivat yrityksen vuonna 2000, tosin silloin vielä nimellä Rakennepurku Mäntylä & Kotti Ay. Nimi vaihtui yhtiömuodon vaihtuessa osakeyhtiöksi 2007.

Kotti ja Mäntylä omistavat yrityksen puoliksi. Yritys tekee saneeraus-, asbesti- ja kokonaispurkuja pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yrityksen asiakkaita ovat kunnat, tehtaat, rakennusliikkeet ja myös yksityiset henkilöt. Harjavallan Sievarissa ja Euran Alhonkulmalla on yrityksellä ympäristölupa käsitellä rakennusjätteitä. Sievarissa on yrityksen varsinainen toimipaikka ja toimistotilat.

Rakennusjätteet lajitellaan pääsääntöisesti työmaalla tai lajittelukentillä. Purkubetoni pulveroidaan, murskataan ja seulotaan. Betonimurske myydään tienpohja ja piha-aluekäyttöön. Purkupuu haketetaan ja hake myydään lämpölaitoksiin muun muassa Euraan ja Raumalle. Metalli lajitellaan ja myydään jatkojalostukseen.

Yrityksen palkkalistoilla on tällä hetkellä 24 henkilöä. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli noin 2,3 miljoonaa euroa.

Kokemäen Vuoden yritys on Huonekaluliike Timo Ylinen. Yrittäjä Timo Ylinen perusti yrityksensä Kokemäen Tulkkilaan 30 vuotta sitten. Viime vuosisadan alussa rakennettu "se sininen talo" on tullut yrityksen maamerkiksi.

Alkujaan osto- ja myyntiliikkeenä aloittanut yritys on keskittynyt sittemmin perinteiseen huonekalukauppaan. Ylinen tunnetaan laajasta valikoimastaan ja hyvästä palvelustaan kotien sisustajana. Hänellä on valikoimissaan monen valmistajan merkkituotteita sohvista valaisimiin ja matoista sänkyihin.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset