THL: Kahdeksan on kuollut koronaan liittyen Satakunnassa - Uutiset - Sydän-Satakunta

THL: Kahdeksan on kuollut koronaan liittyen Satakunnassa

Menehtyneiden lukumäärää ei ole kerrottu Satakunnassa aikaisemmin.

Kuvituskuva.

8.2. 17:01

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan koronavirusinfektio liittyy kaikkiaan kahdeksaan kuolemantapaukseen Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

Suomessa on menehtynyt tähän päivään mennessä yhteensä 701 henkilöä koronavirusinfektioon liittyen. Menehtyneiden keski-ikä on 81,7 vuotta. Miesten osuus on 50,6 prosenttia ja naisten 49,4 prosenttia. Menehtyneistä 96 prosentilla on jokin riskitekijä tai perussairaus, joka altistaa vakavalle taudille. 80 prosentilla menehtyneistä riskitekijöitä on kaksi tai enemmän.

Tiedot kuolintapauksista on saatu THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salmiselta maanantaina hieman ennen kello neljää.

Satasairaala tai Satakunnan sairaanhoitopiirin jäsenkunnat eivät ole kertoneet kuolintapausten määrästä yksityisyydensuojaan vedoten, vaan kuolintapaukset on kerrottu vain koko Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueen alueelta.

Erva-alueeseen kuuluvat Satakunnan lisäksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Vaasan sairaanhoitopiiri, ja menehtyneisiin on laskettu mukaan myös Ahvenanmaan alueella kuolleet. Tyks-ervan alueella koronavirusinfektio liittyy 61 kuolemantapaukseen.

Satakunnan tilanne on ollut koko epidemian ajan viime viikkoihin asti keskimäärin Suomen parhaimmasta päästä.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset