Avi kiristää kokoontumisrajoituksia entisestään osassa Satakuntaa - Uutiset - Sydän-Satakunta

Avi kiristää kokoontumisrajoituksia entisestään – Kokemäki ja Eura mukana listalla

Yleisötilaisuuksissa pitää jatkossa pystyä välttämään lähikontaktia, eli esimerkiksi pitämään ainakin kahden metrin etäisyys vieraisiin seurueisiin.

Tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa syyskuun puoliväliin asti muun muassa Raumalla.

13.8. 17:47

Pori

Etelä-Satakunnassa otetaan käyttöön entistä tiukemmat rajoitukset lähikontaktien välttämiseksi.

Rajoitukset koskevat Raumaa, Euraa, Eurajokea, Kokemäkeä, Säkylää ja Huittista maanantaista 16. elokuuta alkaen.

Satakunta on koronaepidemian leviämisvaiheessa, ja huonoin tilanne on maakunnan eteläosissa.

Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia sisä- tai ulkotilassa tai sisätilassa oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Kokoontumisten järjestäjien on tehtävä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne mahdollistavat yleisölle ja asiakkaille lähikontaktien välttämisen. Jos lähikontakteja ei voida lain edellyttämällä tavalla välttää, tiloja ei voi käyttää.

– Olemme varsin tietoisia, että rajoitus on kova. Tuhannen paikan saliin saa ehkä mahtumaan noin 150 ihmistä. Mutta kunnat, joihin tiukimmat mahdolliset rajoitukset nyt määrättiin, on harkittu tarkkaan, kertoo johtaja Heikki Mäki Lounais-Suomen aluehallintovirastosta.

Päätöksellä rajoitetaan vain yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, ei esimerkiksi lasten harrastustoimintaa.

Määräystä ei myöskään sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Kaikkien julkisten ja yksityisten toimijoiden tulee edelleen huomioida myös tilojen hygieniavaatimukset toiminnassaan. Osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan ohjeet tartuntojen leviämistä estävistä toimista ja tilojen pinnat puhdistetaan tehostetusti.

Päätös kokoontumisrajoitusten tiukentamisesta on voimassa 16. syyskuuta asti.

Ravintolarajoituksista määrää valtioneuvosto. Satakunnassa voimassa ovat edelleen niin sanotut kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myös jatkanut jo aiemmin voimassa olleita kokoontumisrajoituksia kaikissa Satakunnan kunnissa kuukaudella eli 14. syyskuuta asti.

Aluehallintovirasto rajoitti 31. heinäkuuta Satakunnan kunnissa sellaisten tilaisuuksien järjestämistä, joihin osallistuu sisätiloissa yli 10 henkilöä tai rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöä.

Satakunnassa voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön tilaisuuksia jos asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa Covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi.

Näin esimerkiksi Porispere ja Pitsiturnaus pystyttiin järjestämään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos