Kokemäelle akkutehdasta suunnitteleva yhdysvaltalaisyhtiö on pieni ja nuori – perustettu vasta yhdeksän kuukautta sitten - Uutiset - Sydän-Satakunta

Kokemäen hankkeen takana oleva amerikkalaisyhtiö aikoo rakentaa tämän näköisen akkutehtaan Etelä-Dakotaan. Materiaali tulisi kenties Suomesta.

Kokemäelle akkutehdasta suunnitteleva yhdysvaltalaisyhtiö on pieni ja nuori – perustettu vasta yhdeksän kuukautta sitten

Æsir Technologies eriytettiin kehitysyhtiöstään tammikuussa 2021. Kummatkaan eivät olleet akkualan suomalaisille asiantuntijoille ennestään tuttuja, mutta konseptia pidetään kiinnostavana. Nikkelisinkkiakuissa voi olla potentiaalia.


12.10. 16:00

Jos asiat sujuvat suunnitellusti, yhdysvaltalainen akkuteknologiayritys Æsir Technologies Inc. rakentaa Kokemäen Peipohjaan nikkelihydroksidilaitoksen. Sen on määrä olla tuotannossa keväällä 2023 ja työllistää noin 20 henkeä.

Vuotta pitemmällä perspektiivillä sama yritys kenties perustaa laitoksen yhteyteen nikkelisinkkiakkutehtaan, josta tulisi peräti 400 hengen työpaikka. Se aloittaisi toimintansa vuonna 2024. Investoinnin arvo olisi 110 miljoonaa euroa.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainokset