Nyt on peurakolarien kohtalon kuukausi – kartta kertoo tarkat paikat, joissa Satakunnassa on sattunut riistakolareita tänä vuonna - Uutiset - Sydän-Satakunta

Nyt on peurakolarien kohtalon kuukausi – kartta kertoo tarkat paikat, joissa Satakunnassa on sattunut riistakolareita tänä vuonna

Nyt on se aika vuodesta, kun peura- ja hirvikolareita ajetaan kaikista eniten. Lokakuun loppuun mennessä Satakunnassa oli ajettu tänä vuonna jo yli 1100 kolaria riistaeläimen kanssa.

Valtatie 8:lla sattui peurakolari marraskuun alussa. Peurat ovat liikkeellä marraskuussa, koska niillä on kiima-aika. Loka–marraskuussa sattuu myös eniten kolareita niiden kanssa.

20.11. 8:43

Marraskuun pimeydessä eletään hirvi- ja peurakolarien sesonkiaikaa.

Tämän vuoden loka–marraskuussa (Riistakeskus 1.10.–11.11) Satakunnassa on ajettu jo yhteensä 273 riistaeläinkolaria, suurin osa peurojen ja kauriiden kanssa.

Numeroiden valossa näyttää siltä, että kolarit riistaeläinten kanssa voisivat olla Satakunnassa hieman vähentymässä edellisvuodesta. Vuonna 2020 niitä oli Tilastokeskuksen riistaonnettomuustilaston mukaan yhteensä 1 462, ja nyt lokakuun loppuun mennessä luku oli 1 111.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos