Keskiarvo ei riittänyt Harjavallan lukioon, ja into opiskeluun löytyi vasta vuosia myöhemmin – Nyt UPIn varajohtaja Samu Paukkunen analysoi Nato-jäsenyyden vaikutuksia arktisen alueen turvallisuustilanteeseen

Samu Paukkunen tuskin oli se oppilas, josta nuoruuden opettajat odottivat menestyvää virkamiestä. Yläasteen ja lukion lähinnä lusmuillut Paukkunen löysi opiskelumotivaation kiinnostuksestaan maailmanhistoriaan. Nyt Ulkopoliittisen instituutin varajohtaja kiertää eurooppalaisten Nato-maiden pääkaupungeissa jäsentämässä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden vaikutuksia arktisen alueen ja Baltian turvallisuustilanteeseen.

Samu Paukkunen muistelee lapsuutensa ja nuoruutensa Harjavaltaa lämmöllä. ”Kyllä se oli ihan omanlaisensa lintukoto, joka tarjosi lapsille turvallisen ja tasapainoisen ympäristön kasvaa. Omat ja vaimoni vanhemmat, eli lastemme isovammat asuvat Harjavallassa, ja yritämme käydä siellä, kun se vain on mahdollista”, hän sanoo.

15.5. 12:00

Jos joku Harjavallan yläasteen tai lukion 1990-luvun opettaja sattui katsomaan television ykköskanavaa keskiviikkoaamuna 27. huhtikuuta, hän joutui arvatenkin hieraisemaan silmiään tai ehkä jopa pyyhkimään läikkynyttä kahvia rinnuksiltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos