Kokemäelle suunnitteilla oleva akkutehdas saattaa mullistaa paikallisen lämpöyhtiön toimintaa – teknologiaa on jo kokeiltu pienessä mittakaavassa

Kokemäen Lämmön toimitusjohtaja arvioi tuotannon kasvavan huomattavasti.

Kokemäen Lämmöllä vieraili tiistaina energiantuotannon asiantuntijoita. Kuvassa yhtiön tuotantopäällikkö Heikki Veko, kaupunginjohtaja Teemu Nieminen, rahoitusasiantuntija Timo Fager Business Finlandista, toiminnanjohtaja Katja Kurki-Suonio FinDHC:stä, toimitusjohtaja Jukka Järvenpää, Kokemäen kaupungin viestintä- ja markkinointisuunnittelija Suvi Hautaluoma, FinDHC:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Mäkinen ja toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä.

Jos Kokemäelle suunniteltu amerikkalaisen Æsir Technologies Finland Oy:n akkutehdashanke toteutuu, vaikuttaa se suuresti myös Kokemäen Lämpö Oy:n toimintaan. Kaupungin omistaman lämpöyhtiön toimitusjohtaja Jukka Järvenpää ei vielä tiedä kuinka paljon akkutehdas sen palveluja tarvitsisi, mutta heittää ilmoille veikkauksen, että tehtaan tulo voisi lisätä lämpöyhtiön tuotantoa 30–60 prosentilla. Asiasta on tarkoitus neuvotella lähiaikoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos