Ehdotus paikallisilta: Kyttäläntien tasoristeyksen voisi tehdä kokonaan uuteen paikkaan – ”Alikulku tai ylikulku ilman miljoonien paalutusta”

Muistutuksessa vaaditaan vaihtoehtoisen eritasoristeyksen selvittämistä ja toteuttamista Vänniön kohdalle

Paikalliset ehdottavat Väylävirastolle, että Kyttäläntien eritasoristeys tehtäisiin kauas länteen nyt suunnitellusta. Uusi ylikulkusilta on tarkoitus rakentaa hieman nykyisestä tasoristeyksestä Tampereen suuntaan. Ehdotettu uusi tielinjaus näkyy kartassa kirkkaanpunaisena.

23.12.2022 5:00

Suunnitelma Kyttäläntien tasoristeyksen korvaamisesta lähes 8 miljoonaa euroa maksavalla rautatien ylikulkusillalla on herättänyt Kokemäellä ajatuksen eritasoristeyksen rakentamisesta kokonaan uuteen paikkaan.

Kyttäläntien tasoristeyksen korvaamista alikulkusillalla tutkittiin ensimmäisenä vaihtoehtona, mutta ongelmaksi muodostui korkealla oleva pohjavesi. Alikulku olisi tullut myös mahdolliselle tulvariskialueelle. Lopulta todettiin, että tasoristeys pitää korvata ylikulkusillalla, jonka rakentaminen tulisi varsin kalliiksi alueen maaperän vuoksi. Pelkästään rakentamisessa tarvittavien paalulaattojen kustannusarvio on melkein 2,6 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos