Nakkilan kirkkoherraehdokkaiden vaalipaneelissa keskusteltiin nuorten osallistamisesta ja diakoniatyöstä

Kaikilla Nakkilan kirkkoherraehdokkailla on omat kytköksensä Satakuntaan. Yksi ehdokkaista on kotoisin Nakkilasta.

Jussi Kärmeranta, Matti Nikkanen, Anne Sippola ja Hannu Tomperi ovat ehdolla Nakkilan kirkkoherran virkaan. Tarkoituksena on, että tuleva kirkkoherra pääsee aloittamaan virassaan kesäkuun alussa.

7.3. 16:00

Nakkilan kirkossa järjestettiin perjantaina 3. maaliskuuta vaalipaneeli kirkkoherraehdokkaille.

Keskusteluun osallistuivat Jussi Kärmeranta, Matti Nikkanen, Anne Sippola ja Hannu Tomperi.

Jokaiselle hakijalle esitettiin samat kysymykset. Hakijoita haastattelivat Sydän-Satakunnan päätoimittaja Timo Simula sekä vt. kirkkoherra Olli-Matti Vuori.

Nakkilan kirkkoherraehdokkaat

Jussi Kärmeranta on Länsi-Porin seurakunnan hallinnon kappalainen. Hän avustaa kirkkoherraa hallinnollisissa kysymyksissä. Kärmeranta on kotoisin Nakkilasta ja korostaa paitsi kuntaan, myös seurakuntaan kohdistuvaa kotiseuturakkauttaan.

Matti Nikkanen on työskennellyt 10 vuotta Münchenissä ulkosuomalaispappina. Nikkanen on kotoisin Porista, mutta viettänyt suurimman osan elämästään pääkaupunkiseudulla. Hän etsii nyt uutta kotipaikkaa Suomesta ja uskoo, että Nakkilan kirkkoherrana löytäisi jälleen sisäisen satakuntalaisuutensa.

Anne Sippola on Keski-Porin seurakunnan hallinnon ja jumalanpalveluselämän kappalainen. Hän asuu Ulvilan Ravanin kylässä. Hänen mielestään Nakkilan seurakunta on juuri sen kokoinen, kuin seurakunnan tulisikin olla, ja se on saanut hänet hakemaan kirkkoherran paikkaa.

”Täällä on helppo tuntea kaikki työntekijät, aktiivit ja vapaaehtoiset”, Sippola toteaa.

Hannu Tomperi on Harjavallan vs. kirkkoherra. Hän on kotoisin Porista. Tomperi on ollut runsaat kaksi vuotta virkavapaalla Kokemäen kirkkoherran virasta, jossa hän on toiminut vuodesta 2010. Tomperia kiehtoo Nakkilan kulttuuritoiminta, jonka hän uskoo kertovan asukkaiden aktiivisuudesta.

Mainos

Luitko jo nämä?

Mainos