Nakkilan kirkkoneuvosto yksimielinen: Purku odottaa Hormiston rukoushuonetta

Mikko Elo
Nakkilan kirkkoneuvosto yksimielinen: Purku odottaa Hormiston rukoushuonetta

Hormiston rukoushuoneen vauriot ovat niin mittavat ja käyttö niin vähäistä, että korjaamiseen ei kannata ryhtyä.

Mikko Elo

Nakkilan kirkkoneuvosto teki keskiviikon kokouksessaan odotetun ratkaisun. Vakavista lattian kosteusvaurioista kärsivä Hormiston rukoushuone menee joko myyntiin purettavaksi tai seurakunta purkaa rakennuksen itse.

Nakkilan seurakunnan vs. kirkkoherra Lasse Vappulan mukaan myynti purettavaksi on ensisijainen ratkaisu, purkaminen itse toissijainen.

–Vuodenvaihteen jälkeen lähdemme aktiivisesti hakemaan rukoushuoneelle ostajaa, Vappula kertoo.

Myyntikin johtaa käytännössä rukoushuoneen purkuun. Seurakunnalla ja tontin lahjoittajalla on sopimus, jonka mukaan rakennusta saa käyttää ainoastaan evankelis-luterilaisen seurakunnan kokoontumistilana. Muuhun käyttöön rakennusta ei voi siis myydä.

Vappula kertoo, että kirkkoneuvosto oli päätöksessään täysin yksimielinen.

–Keskustelua heräsi vain siitä, mitä tehdään rakennuksen irtaimistolle. Ovista ja ikkunoista ei ole kuitenkaan seurakunnalle käyttöä.

Hormiston rukoushuoneen korjauskustannukset olisivat isot suhteessa rakennuksen käyttöön, joka on melko vähäistä.

–Vanhempi väki hyväksyy tilanteen, ja nuorempi väki ei enää koe rukoushuoneella olevan enää samanlaista käyttöä kuin ennen, Vappula täsmentää.

Rakennuksen huonon kunnon takia kaikki Hormiston rukoushuoneelle sovitut tapahtumat on peruttu. Vappula lupaa kuitenkin, että jonkinlainen lähtöseremonia on luvassa ennen kuin vuonna 1937 rakennettu idyllinen rukoushuone puretaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio