Reijo Siltala eroaa Kokemäen kaupunginjohtajan virasta – Autoilu ja tienvarren liikenneasemat tulevat tutuiksi uudessa työssä

Timo Simula
Reijo Siltala eroaa Kokemäen kaupunginjohtajan virasta – Autoilu ja tienvarren liikenneasemat tulevat tutuiksi uudessa työssä

Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala jättää tehtävänsä elokuun alussa.

Timo Simula

Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala jättää tehtävänsä kesällä. Hän on irtisanoutunut virastaan 1. elokuuta lähtien. Siltala kertoo siirtyvänsä konsultiksi. Uusi työnantaja on kunta-alan ja julkishallinnon konsulttiyhtiö Perlacon Oy ja titteli asiantuntija.

Siltala ehtii olla Kokemäen kaupunginjohtajana lähes neljä vuotta. Hän siirtyi Kokemäelle Köyliön hallintojohtajan tehtävästä elokuun puolivälissä 2014.

– Aika nopeasti tämä eteni. Lopullisesti päätös kypsyi lomamatkan aikana, Siltala kertoo pääsiäisen aikoihin tekemästään ratkaisusta.

Kaupunginjohtaja kertoi erostaan kaupungin henkilöstölle keskiviikkona aamupäivällä.

Kokemäen talouden tasapainottamisen loppuunsaattaminen on yksi syy Siltalan lähtöön. Hän arvioi, että hänen olisi hankala esiintyä Kokemäellä uudistajana ja kehittäjänä sen jälkeen, kun hän on ollut vuosia johtamassa tiukan säästökuurin toteutumista.

Kokemäen kaupunki teki viime vuonna ylijäämäisen tuloksen, jonka avulla loputkin taseeseen kertyneet vanhat alijäämät saatiin katettua. Näin kaupunki välttyi uhalta päätyä kriisikunnaksi.

Siltala kertoo tekevänsä Perlaconille töitä Kokemäeltä käsin. Muutto muualle ei ole nyt ajankohtaista.

– Työhuoneeni tulee olemaan autossa ja ABC:llä – ympäri Suomen.

Perlaconin kotipaikka on Pälkäne, mutta Siltala kertoo, ettei yrityksellä ole toimitiloja. Työt hoituvat etänä ja kokoukset pidetään verkossa Skypellä.

Kaupunginjohtaja kertoo, että hänen siirtymiseensä Perlaconille vaikutti oleellisesti tutustuminen yrityksen hallituksen puheenjohtajaan Eero Laesterään, jota Kokemäen kaupunki käytti ulkopuolisena selvittäjänä kesällä 2015 käynnistetyssä säästöohjelmassa.

– Laesterän kanssa persoonat tuntuivat sopivan yhteen.

Siltala kehuu kaupungin johtoryhmää, sen kanssa hänen on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Myös poliitikot saavat kiitosta.

– Kyllä Kokemäen kaikki poliitikot haluavat – eri tavoin – Kokemäen parasta.

Kiitosta saavat myös kokemäkeläinen päätöksentekokulttuuri ja ilmapiiri.

– Täällä ollaan turhaan kovin kriittisiä, pohjimmiltaan henki on hyvä. Minusta päätöksenteko on hyvin selkeää ja avointa.

Siltala on jo toinen Kokemäen kaupunginjohtaja, joka lähtee virkauralta konsultiksi. Edellinen kaupunginjohtaja Markus Ojakoski siirtyi konsulttitoimisto Rud Pedersen Public Affairs Companyn palvelukseen kesällä 2014.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Monta kiinteistöä jäi myytäväksi seuravalle kaupunginjohtajalle. Laesterän suunnitelmasta on edelleen paljon toteuttamatta kuten ulkomuseon myynti tai Pitkäjärven maja.

  • Nimetön

    Konsultiksi lähtevän pitää kehua kaikkia. Tämän tiesi jo kun Siltala haki Pohjanmaalta kaupunginjohtajapaikkaa. Pian hän aloittaa Soten konsultoinnin Satakunnassa. Siinä sitä riittää puuhaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio